Ένα γεύμα γεμάτο ιστορία, περιμένει όσους επισκεφτούν την Αετοφωλιά, το εστιατόριο που βρίσκεται  σκαρφαλωμένο σε έναν απόκρημνο βράχο στις Βαυαρικές Άλπεις. Το κτίριο, από το 1938 κρέμεται αγέρωχα, στην άκρη ενός γκρεμού σε υψόμετρο 1.834 μέτρων και σήμερα δέχεται επισκέπτες από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, σερβίροντας παραδοσιακά πιάτα της περιοχής.

To Kehlsteinhaus, όπως είναι το όνομά του στα γερμανικά, δεν είναι ασυνήθιστο μόνο ως προς την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, αλλά και σε ιστορία. Συγκεκριμένα, αυτό το μηχανολογικό και αρχιτεκτονικό θαύμα που αψηφά τους φυσικούς νόμους, ήταν δώρο στον Αδόλφο Χίτλερ για τα 50ά του γενέθλια και το εγκαινίασε στις 20 Απριλίου 1939.

Ο Χίτλερ, αν και επισκεπτόταν σπάνια την Αετοφωλιά, πίστευε ότι ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να φιλοξενεί σημαντικές προσωπικότητες, για να εντυπωσιάζει. Ωστόσο, αν και οι επισκέψεις του στο Kehlsteinhaus δεν ήταν συχνές, το οίκημα συνδέθηκε με την παραφροσύνη του καθεστώτος και αποτελεί ένα δείγμα της μεγαλομανίας του ανθρώπου που αιματοκύλισε την Ευρώπη.

Σήμερα, που όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, η Αετοφωλιά δέχεται επισκέπτες από όλον τον κόσμο, που θέλουν να πάρουν μια γεύση ιστορίας αλλά και να απολαύσουν το τοπίο που κόβει την ανάσα.

Στο μενού του εστιατορίου, υπάρχουν κρύα σνακ, όπως σάντουιτς για όσους θέλουν κάτι πρόχειρο αλλά και σούπες, σνίτσελ, ζυμαρικά και σαλάτες, που συνοδεύονται από μια λίστα ποτών και κρασιών. Επίσης σερβίρονται αναψυκτικά, καφές, τσάι και γλυκά.

Παράλληλα, εκτός από την ιστορική και αρχιτεκτονική αξία του κτιρίου και το εκπληκτικό αλπικό σκηνικό, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα τοπικά έθιμα.

Info
www.kehlsteinhaus.de