Μπορεί το φαγητό να κατατάσσεται σε αλμυρό και γλυκό, ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί, που όσο κι αν εμάς μας φαίνονται «περίεργοι» σε άλλα μέρη του κόσμου τους λατρεύουν. Πάμε να τους δούμε;
Πατάτες τηγανισμένες σε παγωτό
Η μεγάλη ποσότητα αλατιού στις πατάτες συμπληρώνεται από τη γλυκύτητα του παγωτού.Το άμυλο με το γάλα είναι ένας συνδυασμός που χρησιμοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι τούρτες.
Φυστικοβούτυρο στο χάμπουργκερ
Η γεύση από φυστικοβούτυρο μπορεί να «πάει» γευστικά πολύ μακριά ένα μπιφτέκι. Εκτός από ένα στρώμα γλυκύτητας προσθέτει και πολυπλοκότητα στη γεύση ενός κλασικού μπέργκερ.
Κρασί με coca-cola
Η ανάμειξη του αλκοόλ όπως το κόκκινο κρασί με την coca-cola είναι αγαπητή στην Ισπανία. Ο συνδυασμός ονομάζεται συχνά Calimocho ή Kalimotxo.
Ρύζι με κέτσαπ
Το απλό ρύζι μπορεί συχνά να είναι ήπιο όταν μαγειρεύεται χωρίς μπαχαρικά ή καρυκεύματα και εκεί έρχεται η κέτσαπ. Η γεύση αμυλούχου ρυζιού αντισταθμίζεται από τη γλυκιά κέτσαπ. Στην κουζίνα των Φιλιππίνων, η κέτσαπ μπανάνας είναι ένα δημοφιλές καρύκευμα που τρώγεται συχνά με ρύζι.
Μπανάνες σε πίτσα
Μπορεί το ερώτημα για το εάν ο ανανάς συνδυάζεται με πίτσα να προκαλεί ερωτηματικά σε κάποιους, ωστόσο απ’ ότι φαίνεται μπορεί να ισχύει το ίδιο και για την μπανάνα. Όπως φαίνεται, μερικές φέτες μπανάνας πάνω στην πίτσα μπορεί να δώσει μία άλλη διάσταση στη κλασική γεύση της πίτσας.