Στη δημοφιλή σειρά “Τα Φιλαράκια“, που όλοι αγαπήσαμε, ξέρουν πραγματικά να γιορτάζουν όλες τις αργίες και εθνικές επετείους με ζήλο και πολύ φαγητό! Έτσι γιόρτασαν και την παραμονή των Αγίων Πάντων, το γνωστό Halloween, κάνοντας πάρτι ντυμένοι μασκέ, με σκαλισμένες κολοκύθες και γλυκάκια ολόγυρα στο διαμέρισμά τους. Δεν τα πάνε καλά με το «trick or treat», όμως, ειδικά η Ρέιτσελ!
Σας έχουμε λοιπόν κι εμείς μια υπέροχη συνταγή με κολοκύθα που θα ετοιμάσετε αφού πρώτα τη σκαλίσετε, έτσι για να μπείτε στο πνεύμα του Halloween κι εσείς, και να μην πάει χαμένη και η νόστιμη ψίχα της!
Για την μπαμπουλο-κολοκύθα
Θα χρειαστείτε: 1 κολοκύθα πορτοκαλί, 1 μαχαίρι, 1 κουτάλι
Για να σκαλίσετε την κολοκύθα: Κόβετε προσεκτικά το επάνω μέρος με το κοτσάνι, δηλαδή το «καπάκι». Τη σκάβετε καλά και υπομονετικά με το κουτάλι. Ξεκινάτε στη μία πλευρά να χαράζετε μάτια και στόμα κυματιστά για να φαίνονται τρομακτικά, πετώντας την κομμένη φλούδα. Μόλις είστε, έτοιμοι, βάζετε στο εσωτερικό της κολοκύθας κεράκια ρεσό. Ακουμπήστε την στο τραπέζι του σαλονιού ή της βεράντας και ανάβετε τα κεράκια το βράδυ.
Κολοκυθόσουπα με σύγκλινο Μάνης, κάστανα και φιστίκια
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food Styling: Αντωνία Κατή
Υλικά:
1 κιλό κολοκύθα, σε κυβάκια
300γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
300γρ. σύγκλινο Μάνης
100γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
100ml ελαιόλαδο
700ml ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα πράσα και τα κυβάκια κολοκύθας και το σύγκλινο.
Προσθέτετε το ζωμό της κότας, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, για 50 λεπτά περίπου. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε και τα κάστανα.
Αποσύρετε και πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ, την περνάτε από λεπτό σουρωτήρι και ρίχνετε μέσα τα φιστίκια. Μοιράζετε σε βαθιά πιάτα και σερβίρετε αμέσως.
Δείτε τη σκηνή που η Ρέιτσελ υποδέχεται με πολλή… αγένεια τα παιδάκια της γειτονιάς της τη μέρα του Halloween!
https://www.youtube.com/watch?v=utiZvi-VBP0