Το Yacht Club άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του κι έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών της περιοχής. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, το εστιατόριο στοχεύει να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με την αυθεντική ατμόσφαιρα του ελληνικού καλοκαιριού. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο που να αντανακλά την ομορφιά της Παλαίρου και να αναδεικνύει τις γεύσεις της περιοχής», σημειώνει ο ιδιοκτήτης κ. Κωσταντής Ροκόφυλλος.

Με το που πατά κανείς το πόδι του στο Yacht Club, νιώθει αμέσως τη ζεστασιά του καλοκαιριού. Τα ξύλινα τραπέζια και καρέκλες, συνδυασμένα με άνετα lounge καθίσματα, δημιουργούν έναν χώρο που προσκαλεί τους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη θέα της μαρίνας. Οι σκιερές περγκολές με τα αναρριχώμενα φυτά προσφέρουν δροσιά, ενώ το ηλιοβασίλεμα χρωματίζει τον ουρανό, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για ένα αξέχαστο δείπνο.

Γαστρονομικές απολαύσεις με τοπικό χαρακτήρα
Το μενού του Yacht Club είναι ένας φόρος τιμής στην τοπική γαστρονομία, με έμφαση στα προϊόντα ΠΟΠ και τα συστατικά από επιλεγμένους παραγωγούς της Δυτικής Ελλάδας. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν το γεύμα τους με παραδοσιακά ελληνικά ντιπ, όπως ο αφράτος ταραμάς, η βελούδινη φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και το δροσερό τζατζίκι. Η σπιτική μαριναρισμένη σαρδέλα και η φέτα τυλιγμένη σε τραγανό φύλλο κανταΐφι με μέλι και φιστίκι Αιγίνης αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για τους λάτρεις των πιο τολμηρών γεύσεων.

Από τη φάρμα στο τραπέζι
Στις σαλάτες, η χωριάτικη του Yacht Club ξεχωρίζει με τα ολόφρεσκα λαχανικά και την πλούσια φέτα, ενώ η πράσινη σαλάτα με ψητό μανούρι προσφέρει μια πιο gourmet εκδοχή. Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, το κριθαρότο γαρίδας αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης υπόσχεται μια συναρπαστική γευστική εμπειρία. Τα κυρίως πιάτα περιλαμβάνουν από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, όπως ο ζουμερός μουσακάς και τα αρωματικά γεμιστά, μέχρι πιο εκλεπτυσμένες επιλογές όπως το ψάρι μπιάνκο, μια αυθεντική συνταγή του Ιονίου.

Το χταπόδι στα κάρβουνα με σπιτική φάβα και το λαυράκι πετάλι στη θράκα αναδεικνύουν τους θησαυρούς της θάλασσας, ενώ για τους λάτρεις του κρέατος, οι επιλογές κυμαίνονται από τα ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου μεγαλωμένα με καλαμπόκι από τη Ναύπακτο μέχρι την εντυπωσιακή μοσχαρίσια μπριζόλα ωρίμανσης 30 ημερών για 2-4 άτομα, η οποία έρχεται από φάρμα του Αγρινίου. Επιπλέον, το Yacht Club προσφέρει εξαιρετικές επιλογές κρεατικών, όπως το αργοψημένο αρνίσιο κότσι στη γάστρα με πατάτες από τη φάρμα του εστιατορίου. Για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, το ντόπιο κατσίκι γάλακτος, αργοψημένο για 6 ώρες σε πήλινο φούρνο, είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας και σερβίρεται για 4 ή περισσότερα άτομα.

Μια βιώσιμη προσέγγιση
Το Yacht Club Paleros υιοθετεί τη φιλοσοφία farm to table, λειτουργώντας τη δική του φάρμα που τροφοδοτεί το εστιατόριο με φρέσκα, εποχιακά λαχανικά και βότανα. Η φάρμα, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το εστιατόριο, καλλιεργείται με βιώσιμες πρακτικές, χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων και φαρμάκων. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα πιο φρέσκα και υγιεινά προϊόντα, ενώ παράλληλα σεβόμαστε το περιβάλλον», εξηγεί ο κ. Ροκόφυλλος. «Χρησιμοποιούμε φυσικές μεθόδους καλλιέργειας και βιολογικό έλεγχο παρασίτων, ενώ η κομποστοποίηση των οργανικών αποβλήτων του εστιατορίου μας παρέχει φυσικό λίπασμα για τα φυτά μας».

Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο εξασφαλίζει την ανώτερη ποιότητα των υλικών, αλλά επιτρέπει επίσης στο εστιατόριο να προσφέρει εποχιακά μενού που αντανακλούν την πλούσια γεωργική παράδοση της περιοχής. Υπεύθυνη για το μενού είναι η Βάσω Σιδερά, η πιο σημαντική γυναικεία μορφή της μαγειρικής στην ευρύτερη περιοχή. Με φρέσκες, βιολογικές πρώτες ύλες της φάρμας δημιουργεί μια αυθεντική μεσογειακή κουζίνα που μένει στη μνήμη. Την ευθύνη της εξυπηρέτησης των πελατών έχει η μετρ Σπυριδούλα Μπουρδούβαλη. Ενα δίδυμο που δημιουργεί την πιο ουσιαστική γαστρονομική εμπειρία στην δυτική ακτή του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Οινικές επιλογές και signature cocktails
Το Yacht Club δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στα ποτά. Η εκλεκτή λίστα κρασιών περιλαμβάνει τόσο τοπικές επιλογές, όπως το βραβευμένο “Πέτρινο Χωριό”, από Μαλαγουζιά και Sauvignon Blanc του Κτήματος Παπαθανασόπουλου, όσο και το φημισμένο ασύρτικο Terre de Zeus  από το Κτήμα Navitas στον Όλυμπο. Από τις διεθνείς ετικέτες, ξεχωρίζουμε το εκλεπτυσμένο Pouilly Fumé La Charmette. Παράλληλα, το μπαρ του εστιατορίου προσφέρει μια εντυπωσιακή γκάμα από προσεκτικά παρασκευασμένα cocktails, που συνδυάζουν κλασικές συνταγές με τοπικά συστατικά και βότανα, δημιουργώντας ισορροπημένο γευστικό αποτέλεσμα. Το γεύμα ολοκληρώνεται με μια σειρά από σπιτικά γλυκά, με το παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι και το cheesecake βατόμουρο χωρίς γλουτένη.

Καθώς η νύχτα πέφτει, το Yacht Club μεταμορφώνεται. Ο απαλός φωτισμός, η μουσική που υποβόσκει στο βάθος και ο ήχος της θάλασσας δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μαγική, ιδανική για χαλαρές συζητήσεις και ρομαντικά δείπνα. Η επίσκεψη στο Yacht Club Paleros είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό γεύμα -είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις. Από τη στιγμή που θα περάσετε το κατώφλι, θα νιώσετε τη ζεστή φιλοξενία του προσωπικού που σας καλωσορίζει με ένα χαμόγελο.

Καθώς περπατάτε προς το τραπέζι σας, ο ήχος των κυμάτων και η μυρωδιά της θάλασσας σας τυλίγουν, ενώ η θέα της μαρίνας με τα πολυτελή σκάφη σας μαγεύει. Η προσεκτικά επιλεγμένη μουσική υπόκρουση δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα για να απολαύσετε το γεύμα σας, ενώ η εναλλαγή των γεύσεων και των αρωμάτων από τα πιάτα σας ταξιδεύει στις γαστρονομικές παραδόσεις της περιοχής. Είτε επιλέξετε να επισκεφθείτε το Yacht Club για ένα χαλαρό μεσημεριανό, ένα ρομαντικό δείπνο ή ένα ποτό με φίλους καθώς ο ήλιος δύει, η εμπειρία υπόσχεται να μείνει αξέχαστη.

info
Yacht Club Paleros, Λιμάνι Πάλαιρου
www.palerosbay.com

 

Το άρθρο της εβδομάδας