Τρία χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το Pharaoh και το γιορτάζει την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου με ένα μεγάλο πάρτι που φέρνει στην Αθήνα τέσσερα ξεχωριστά ονόματα από την ιταλική γαστρονομική και μουσική σκηνή. Από τη Βενετία, τη Φλωρεντία, την Κρεμόνα και το Μιλάνο, το line-up της ημέρας συνδυάζει fine dining, cocktail avant-garde, υψηλή ζαχαροπλαστική και vinyl κουλτούρα, σε μια γιορτή που ξεκινά νωρίς το μεσημέρι και κρατά μέχρι αργά τη νύχτα.

Στο επίκεντρο της κουζίνας βρίσκεται το Venissa από τη Βενετία, ένα από τα πιο συναρπαστικά γαστρονομικά projects της Ευρώπης. Στο νησάκι Mazzorbo, στη Λιμνοθάλασσα της Βενετίας, ένα ιστορικό κτήμα φιλοξενεί το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin και Michelin Green Star εστιατόριο Venissa, την Osteria Contemporanea, το οινοποιείο και τον μπουτίκ ξενώνα. Υπό τη δημιουργική καθοδήγηση των σεφ Chiara Pavan και Francesco Brutto, η κουζίνα τους αντλεί έμπνευση από το terroir της λιμνοθάλασσας και τις πρώτες ύλες της γύρω περιοχής. Με έντονη περιβαλλοντική συνείδηση, αξιοποιούν λαχανικά και μυρωδικά από τον βιοδυναμικό τους κήπο, αλλά και ψάρια-εισβολείς όπως το μπλε καβούρι και το λεοντόψαρο, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας της λιμνοθάλασσας και της Άνω Αδριατικής. Στο Pharaoh θα μαγειρέψουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας ένα μενού που αποτυπώνει τη φιλοσοφία τους, συνοδευόμενο από κρασιά του οινοποιείου τους.

Πίσω από τη μπάρα, το Locale Firenze φέρνει στην Αθήνα τη σύγχρονη cocktail ματιά της Φλωρεντίας. Το Locale, που κατέκτησε φέτος τη θέση Νο. 22 στη λίστα The World’s 50 Best Bars 2025, θεωρείται ένα από τα πιο επιδραστικά cocktail bars της Ιταλίας. Στεγασμένο στο ιστορικό Palazzo Concini, συνδέεται άρρηκτα με την πόλη, τόσο αρχιτεκτονικά όσο και γαστρονομικά. Στους χώρους του 16ου αιώνα και στο υπόγειο του 13ου αιώνα –όπου σήμερα λειτουργούν η κάβα και το lab του μπαρ– η ομάδα δημιουργεί λικέρ, αποστάγματα, ζυμώσεις, σιρόπια και εκχυλίσεις. Πάνω σε αυτά χτίζεται μια cocktail λίστα που ανανεώνεται διαρκώς, ακολουθώντας τις εποχές και τις πρώτες ύλες. Αυτή την avant-garde φιλοσοφία μεταφέρει το Locale Firenze στο Pharaoh για μία ξεχωριστή guest εμφάνιση.

Γλυκιά υπογραφή της ημέρας θα είναι ο Andrea Tortora από την Κρεμόνα, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σύγχρονους pastry chefs της Ιταλίας. Ζαχαροπλάστης τέταρτης γενιάς, με διεθνή πορεία από το Παρίσι και το Λονδίνο έως τη Σιγκαπούρη και τη Βενετία, ξεχωρίζει για την ακρίβεια και την καθαρότητα των γεύσεων, ισορροπώντας ανάμεσα στην artisan και την haute pâtisserie. Στη διαδρομή του έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σεφ, ενώ ως head pastry chef δίπλα στον Norbert Niederkofler συνέβαλε στην κατάκτηση του τρίτου αστεριού Michelin για το St. Hubertus το 2018. Βραβευμένος επανειλημμένα ως Pastry Chef of the Year, παρουσίασε το 2017 το project AT PÂTISSIER, αφιερωμένο στις «μεγάλες ζύμες» και ειδικά στο panettone. Στο Pharaoh θα σερβίρει το εμβληματικό του panettone σε μια νέα εκδοχή, αξιοποιώντας τις φωτιές της κουζίνας.

Τη μουσική της ημέρας αναλαμβάνει ο Jimmy Fattore, vinyl selector με βάση το Μιλάνο. Βαθιά συνδεδεμένος με τη μουσική κουλτούρα της πόλης, κινείται με άνεση ανάμεσα σε διαφορετικά είδη, διατηρώντας πάντα αφηγηματική συνοχή στα σετ του. Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί και σε πόλεις όπως η Σεούλ, το Τόκιο και η Οκινάουα, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο τον ήχο του.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Γιούλη Κατσιμπάρδη από το Campari Academy θα σερβίρει Campari classics και signature serves, συμπληρώνοντας το γιορτινό σκηνικό.
Κυριακή 28 Δεκεμβρίου | 14:30–02:00
Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων – το event είναι κυρίως walk-ins
Κρατήσεις: pharaoh.gr
info
Σολωμού 54, 210 38 08 412