Σταθμός της υψηλής γαστρονομίας, τοπόσημο της κορυφαίας ποιότητας και της αυθεντικής αισθητικής, το εμβληματικό εστιατόριο Σπονδή, μας καλεί να ζήσουμε για μία ακόμη φορά, μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Για την ακρίβεια, όχι μόνο μία, αλλά πέντε ξεχωριστές.

Η Σπονδή είναι ένα από τα λίγα αθηναϊκά εστιατόρια που βραβεύονται αδιάκοπα από το 2002 με αστέρια Michelin. Μέσα από την κουζίνα της έχουν περάσει σπουδαίες προσωπικότητες της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης από όλο τον κόσμο, έχουν εκκολαφτεί μάγειρες που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στην ελληνική και διεθνή γαστρονομική σκηνή.

Θέλοντας να γιορτάσει αλλά και να τιμήσει όλους αυτούς που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από την κουζίνα της Σπνοδής, ο Απόστολος Τραστέλης προσκαλεί πέντε εμβληματικούς σεφ και τέσσερις καταξιωμένους pastry chef  να επιστρέψουν και να μαγειρέψουν ξανά για αυτό το θρυλικό εστιατόριο.

Έτσι λοιπόν, ο Γκίκας Ξενάκης, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο Παύλος Κυριάκης, ο Παναγιώτης Γιακαλής, ο Τάσος Στεφάτος καθώς και οι pastry chefs, Γιώργος Πλατινός, Δημήτρης Χρονόπουλος, Αλέξανδρος Κούφας και Σπύρος Πεδιαδιτάκης, θα ξαναμπούν στην κουζίνα της Σπονδής και θα γράψουν ένα ακόμα σπάνιο κεφάλαιο στην ιστορία και την κληρονομιά της.

Μαζί με τον executive chef Arnaud Bignon, οι chef και pastry chef υπόσχονται να μας χαρίσουν πέντε ξεχωριστές βραδιές γεμάτες νοσταλγικές στιγμές και αναμνήσεις που θα ξεσηκώσουν τις αισθήσεις και μέσα από τις γεύσεις θα μας χαρίσουν μία σπάνια γαστρονομική εμπειρία.

Η αυλαία ανοίγει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, με τον χαρισματικό Γκίκα Ξενάκη (από το εστιατόριο Aleria), ο οποίος, μαζί με τον Arnaud Bignon, θα σας παρασύρει σε ένα νοσταλγικό γευστικό μονοπάτι που συνδέει το παρελθόν με το παρόν.

Όσο για τις ημερομηνίες των επόμενων guest chef και pastry chef, θα ανακοινωθούν σύντομα.

info
Σπονδή, Πύρρωνος 5, Αθήνα, Τηλ. 210 7564021