Κατεβαίνοντας τα σκαλιά, ο μικρός κόλπος με τα ήσυχα νερά, την αμμουδιά και τα πεύκα να φτάνουν μέχρι σε αυτήν θα σας κάνει να χαζέψετε για λίγο. Δίπλα στην προβλήτα, τα όμορφα στρωμένα τραπέζια κάτω από πέργκολες θα σας θυμίσουν τον λόγο για τον οποίο βρίσκεστε εκεί. Και δεν είναι άλλος από την Taverna 37.

Εκεί ο Κερκυραίος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς παρουσιάζει μια πιο προσεγμένη και πιο μοντέρνα βερσιόν της ελληνικής ταβέρνας, χωρίς όμως να ξεφεύγει από την ουσία. Με το που θα καθίσετε έρχεται η γνωστή «παραμάνα» φορτωμένη με δέκα διαφορετικά μεζεδάκια, από αλοιφές μέχρι ντολμαδάκια και μύδια -η ταραμοσαλάτα με κομματάκια από αυγοτάραχο είναι σκέτος αφρός και το ψητό χταπόδι στη σχάρα μαλακό και νόστιμο.

Εξίσου νόστιμοι είναι και οι τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες που τρώγονται δύο-δύο, το σπυρωτό κριθαράκι με το καβούρι, τα μελωμένα ντοματίνια και τη βουτυράτη αίσθηση, η γλώσσα ελαφριά τηγανισμένη και ζουμερή, αλλά και οι γαρίδες σαγανάκι.

Εκτός από αυτά, βάζουν ψάρια αλλά και κρέας στα κάρβουνα -τα παϊδάκια σάς τα προτείνουμε- αλλά και σούβλες. Αυτά όμως μόνο τα Σαββατοκύριακα που ο κόσμος γεμίζει όλα τα τραπέζια του Taverna 37.

Info
Απόλλωνος 40, «Four Seasons Astir Palace Hotel», ξενοδοχείο «Αρίων», Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 8901037

Γαρίδες σαγανάκι από τον σεφ Αλέξανδρο Κοσκινά

Υλικά (Μερίδες: 4)

500 γρ. γαρίδες φρέσκες, καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη καρέ
4 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή, διαλυμένη σε 50 ml νερό
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια
60 ml ε.π.ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό ώστε να αρωματιστεί το λάδι. Προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1΄-2΄ μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 50 ml νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει ελαφρώς.

Κατόπιν ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα. Μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να γίνουν οι γαρίδες και να λιώσει λίγο η φέτα.

 

Διαβάστε επίσης: 

– Okio: Η γευστική πορεία ενός βραβευμένου εστιατορίου

– Μπάρμπα Βασίλης στο Καπανδρίτι: Για τυροπιτάρι και θεϊκά παϊδάκια

Janet Craig – Ραντεβού στον πεζόδρομο του Αμαρουσίου για brunch και δροσιστικά κοκτέιλ

– Σπύρος – Αντώνης: Μια πενηντάχρονη πετρόκτιστη ταβέρνα με νόστιμα μαγειρευτά