Ένα νέο street food μάς τράβηξε το ενδιαφέρον και μας έφερε ξανά στην πλατεία Εξαρχείων. Πίσω από το Τalking Breads κρύβεται ο Μανώλης Κωνιωτάκης γνωστός από το κοσμοπολίτικο Freud Oriental στο Κολωνάκι. Μαζί του ο Χρήστος Τάχιας, που ευθύνεται για τα ψωμάκια, που κάνουν όλη τη γύρω περιοχή να μυρίζει βούτυρο.
Η φιλοσοφία λοιπόν και των δυο ήταν ν’ ανοίξουν ένα μαγαζί που να προσφέρει ένα γρήγορο φαγητό, νόστιμο που όμως να μην κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και φυσικά στην πρώτη ύλη.
Το λαχταριστό, βουτυρένιο -όχι όσο η γαλλική του εκδοχή- butter bread το γεμίζουν με διαφόρους τρόπους. Εμείς δοκιμάσαμε το Tika με κοτόπουλο σούβλας, χαλούμι, χαλούμι, αγγούρι, τηγανητό κρεμμύδι και μια mild spicy sauce ντομάτας, καθώς επίσης και εκείνο με το αρνί –σούβλας και αυτό- πίκλες, καραμελωμένο κρεμμύδι και σως μουστάρδας-μέλι. Συνεχίσαμε φυσικά -δεν μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς- με τα burger σε αφράτα και αυτά ψωμάκια. Το Texas Burger με καπνιστό τυρί, τηγανητό κρεμμύδι, μπέικον και bbq σάλτσας μαζί με το κλασικό Cheeseburger είχαν το μπιφτέκι τους όπως έπρεπε ψημένο και ήταν πραγματικά πολύ νόστιμα. Δεν ξέραμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε.
Όμως στο Talking Breads δεν σταματάνε εδώ. Έχουν και pizza rolls! Ναι πίτσα που έχει τυλιχθεί σε ρολάκια και ξεχειλίζει από τυρί. Χορταστικά, πληθωρικά, αμαρτωλά, ακλόμα και γλυκά. Αμαρτήσαμε με apple caramel pizza που είχε μέσα της κρέμα, σταφίδες, καρύδια και σαντιγί, strawberry vanilla burger με κρέμα βανίλια, σάλτσα από κόκκινα φρούτα, σαντιγί και με το «κολασμένο» Choco Pshycho burger που είχε σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα, λευκή σοκολάτα και σαντιγί.
Και αν μένετε ή δουλεύετε κοντά υπάρχει και delivery!
info
Σπύρου Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, Εξάρχεια, τηλ. 211 1839731.
Δευτ. – Πέμπ. 13:00-02:00, Παρ. & Σάββ. 13:00-03:00.