Spit jack, η πρώτη rotisserie. Το εστιατόριο που εισήγαγε μια νέα θεώρηση στις απολαύσεις της σούβλας, πλάι σε comfort πιάτα και American diner side dishes. Κριτσανιστές πορκέτες, αργοψημένα κοτόπουλα στη σούβλα, μοσχαρίσια μάγουλα με σάλτσα κόκκινου κρασιού, στηθοπλευρές με ασιατικό γλάσο, τρουφάτοι πουρέδες, γλασαρισμένα καλαμπόκια και creamy mushrooms. Και στην κορυφή όλων η πάπια. Το σήμα κατατεθέν του Spit Jack από το 2018. Τραγανή πέτσα ζουμερό εσωτερικό, εξωτική μαρινάδα δημιούργησαν το απόλυτο spit roasting προορισμό στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σκούφου. Έφθασε το πλήρωμα του χρόνου λοιπόν η Spit Jack Rotisserie που τόσο αγαπήθηκε για την πρωτότυπη προσέγγισή της στο ψητό κρέας να αποκτήσει το δεύτερο σπίτι της στη multi ethnic γειτονιά του Golden Hall στον χώρο, όπου φιλοξενούνταν παλαιότερα η Brasserie Pastis πλάι στα Wagamama & Jaime Oliver.

Κρατώντας στο υπογάστριο της αισθητικής της αντίληψης στοιχεία από τον χαρακτήρα ενός diner γεμίζει το εκκεντρικό σαλόνι με δερμάτινους πορφυρούς καναπέδες, με όμορφα ξύλινα τραπέζια, κρυστάλλινους πολυελαίους και ένα μπαρ περιτριγυρισμένο από κόκκινο μάρμαρο που μου έφερε στο νου αντίστοιχα μπαρ στο Τόκυο. Μία κινηματογραφική εμπειρία φαγητού, ένα δείπνο συντροφιά με τον John F. Kennedy, τον Elvis Presley, τη Marilyn Monroe, τον James Dean με την καλλιτεχνική ψευδαίσθηση ότι οι ήρωες αυτοί είναι γεμάτοι τατουάζ και τοποθετημένοι σε διάσπαρτα κάδρα στην τζαμαρία με τις πορφυρές μεταξωτές κουρτίνες σε ένα σκηνικό, που ενισχύει με τις ασυνήθιστες αντιθέσεις του τη γευστική εμπειρία του επισκέπτη. Η νέα άφιξη στο Μαρούσι διατηρεί όλα όσα έκαναν το Spit Jack Rotisserie σημείο αναφοράς ενισχύοντας τα με μικρές δημιουργικές πινελιές με κυριότερη το πικάντικο γλάσο με την ονομασία piri-piri Αφρικανικής προέλευσης, που περνιέται η πάπια, που εδώ ψήνεται σε όρθια θέση.

Το μενού του Spit Jack επιμελείται πλέον ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης, ενώ πολύ σημαντική προσθήκη στο νέο χώρο αποτελεί και η συνεργασία με τους ανθρώπους του The Bar in Front of the Bar, που υπογράφουν την cocktail list, έχοντας δημιουργήσει μια σειρά από πολύ καλοκαιρινά και αντισυμβατικά cocktail pairs για τα αγαπημένα σας σουβλιστά εδέσματα. Η wine list περιλαμβάνει επιλεγμένες ετικέτες από Έλληνες και ξένους παραγωγούς, σε μια κάρτα με έντονο ενδιαφέρον και με περισσότερες από 15 επιλογές by the glass, να δημιουργούν ευχάριστα οινικά διλήμματα. Μια Lemon Tart με καμένη μαρέγκα που διάλεξα για να κλείσω το γεύμα μου δροσιστική και ανέλπιστα ισορροπημένη εναλλάσσει τον δροσερό της χαρακτήρα με πιο chocoholic προτάσεις σαν την Spicy chocolate soup με καβουρδισμένα φουντούκια και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.

info
Golden Hall, 2ο όροφος, Λεωφ. Κηφισίας 37, Α, τηλ. 2106835577

Δείτε επίσης

Ταβέρνα Αορίτης: Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα μεγάλης νοστιμιάς