Γνωστός για την αντισυμβατική του προσέγγιση στην οινοπαραγωγή, ο Sebastien Riffault έχει κατακτήσει τις καρδιές των οινόφιλων παγκοσμίως με τα φυσικά, ακατέργαστα και γεμάτα χαρακτήρα Sancerre του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vinatur! Artisanal Wines (@vinatur)

Ο Sebastien Riffault αποτελεί μια από τις πιο ριζοσπαστικές φωνές στον τομέα του, με βαθιά αφοσίωση στη βιοδυναμική καλλιέργεια και ελάχιστη παρέμβαση στη διαδικασία της οινοποίησης. Δημιουργεί κρασιά που ξεφεύγουν από τον κλασικό χαρακτήρα της περιοχής και αναδεικνύουν μια αυθεντική και ανεπιτήδευτη έκφραση του Sauvignon Blanc. Η ζύμωση με άγριες ζύμες, η εκτεταμένη ωρίμανση και η χρήση παλαιών βαρελιών συνθέτουν ετικέτες που δεν μοιάζουν με τα άλλα Sancerre.

Ο θρύλος του Sancerre στο Gallina

Ο παραγωγός – θρύλος είναι προσκεκλημένος του Gallina την Παρασκευή 28 Μαρτίου για ένα private dinner. Η παρουσία του αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία για τους λάτρεις του κρασιού να γνωρίσουν από κοντά έναν οραματιστή των αμπελώνων και να δοκιμάσουν κρασιά ξεχωριστής αξίας, παλαίωσης και σπουδαίας πολυπλοκότητας.

Το private dinner θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο και ατμοσφαιρικό χώρο της κάβας του Gallina, στον όροφο του εστιατορίου που χαρακτηρίζεται για τις εκλεπτυσμένες δημιουργίες με γαλλική αύρα, ακαταμάχητη νοστιμιά και πολυτελείς πρώτες ύλες. Ο εφοπλιστής Φίλιππος Τσαγκρίδης, ιδιοκτήτης του Gallina, συλλέκτης έργων τέχνης και οινόφιλος και ο ίδιος, έχει βάλει την έμπνευση και το μεράκι που σε αυτόν τον χώρο. Κι επειδή το κρασί στο Gallina έχει ξεχωριστή θέση, το ταίριασμα αναμένεται να είναι εξαιρετικό.

Η λίστα κρασιού του Gallina αποτελείται από τουλάχιστον 600 ετικέτες, πολλές από τις οποίες προσφέρονται και σε ποτήρι. Η ομάδα των οινοχόων με επικεφαλής τον Γιάννη Γκουγκουτούδη φροντίζουν για την επιλογή του ιδανικού κρασιού, καθώς επίσης για τη σωστή ενημέρωση των πελατών του εστιατορίου.

Σε ό,τι αφορά το exclusive event της Παρασκευής, οι ετικέτες που θα δοκιμαστούν είναι:

• Sancerre Akmenine Magnum (2008 & 2013)
• Sancerre Skeveldra Magnum (2009 & 2010)
• Sancerre Auksinis Maceration Magnum (2012 & 2014)
• Sancerre Raudonas Magnum (2008 & 2015)

Το private dinner θα ξεκινήσει στις 19:00 την Παρασκευή (28/3). Θα αποτελείται από τέσσερα στάδια, με τον ίδιο τον Sebastien Riffault να καθοδηγεί με κάθε κρασί που θα συνοδεύει επιλεγμένα πιάτα που έχει ετοιμάσει η ομάδα της κουζίνας του Gallina.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 160 ευρώ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και για τον λόγο αυτό οι κρατήσεις είναι απαραίτητες.

Ιnfo
Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι, τηλ. 2109237425