Το Rick’s, ένα αμερικανικό τύπου steak house στην Κηφισιά, με κόκκινους δερμάτινους καναπέδες, live μουσική και αύρα άλλης εποχής υποδέχτηκε το πρώτο Punk Champagne event. Ο Κίμωνας Φραγκάκης πάντρεψε φαινομενικά αταίριαστα κρασιά και φαγητά όπως ζεστό ποπκόρν με βούτυρο τρούφας, γκρατιναρισμένα στρείδια Ροκφέλερ, λεπτή Ιταλική pinsa pepperoni, σαλάτα Caesar’s, σουβλάκι με «γύρο» από wagyu A9, burgers με coleslaw, τραγανές τηγανητές πατάτες, ακόμα και donuts με φρέσκες φράουλες, όλα με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Σταμούδη.
Το εστιατόριο είχε φωτιστεί ατμοσφαιρικά και είχε στολιστεί με τα χειροποίητα illustrations των @artisansgr δια χειρός Vladimir Radibratovic πάνω από το τζάκι. Στα πλήκτρα και στο μικρόφωνο, ο κρούνερ – ρόκερ Μάνος Αθανασιάδης, έντυνε μουσικά την ατμόσφαιρα με νότες άλλοτε πανκ και άλλοτε σαμπανιζέ.
Κίμων Φραγκάκης, Ανδρέας Παπαδάκης, Νεκτάριος Ντάλλας
Μπροστά στο εστιατόριο Rick’s, κατά τη διάρκεια της βραδιάς ήταν σταθμευμένο το συλλεκτικό DEFENDER 75th edition, με το πορτ-μπαγκάζ του γεμάτο με κιβώτια σαμπάνιας. Το συγκεκριμένο 4Χ4 της Land Rover αποτελεί ένα ultra premium όχημα, το οποίο συνδυάζει περιπετειώδη χαρακτήρα και κορυφαία ασφάλεια.
Πώς μπορούν, λοιπόν, να συνδυαστούν διακεκριμένες σαμπάνιες με το καλοφτιαγμένο street food;
Με τη βοήθεια του Νεκτάριου Ντάλλα, Chief Operating Officer της S-One Hospitality και του head sommelier Μπέσι Χάμζα, τα street food πιάτα συνδυάστηκαν με διαφορετικές σαμπάνιες κάνοντας ενδιαφέροντα pairings. Μάλιστα στους aficionados της βραδιάς και ο Κίμων Φραγκάκης, ο οποίος ανέφερε ότι «Η σαμπάνια είναι το κρασί της χαράς της ζωής! Γιατί να είναι καθωσπρέπει;».
O head sommelier Μπέσι Χάμζα, το DEFENDER 75th edition και ένα πορτ-μπαγκάζ γεμάτο σαμπάνιες.
Σουβλάκι με γύρο wagyu A9
Για πολλούς η πρώτη σαμπάνια της βραδιάς συνδυάστηκε με δύο welcome treats και πιο συγκεκριμένα το ποπ κόρν τρούφας και το γκρατιναρισμένο στείδι, με την Perrier-Jouët να προκαλεί θετικές εντυπώσεις. Για άλλους η σαμπάνια Ταittinger ήταν αυτή που θα θυμούνται από τη βραδιά που ταίριαξε με το πικάντικο πεπερόνι της pinsa.
Το wagyu A9 σουβλάκι με ντομάτα κονφί και σος wasabi, που εξέπληξε θετικά τους παρεβρισκόμενους, συνδυάστηκε με τη Louis Roederer. Αν και το πιο αναπάντεχο pairing ήταν αυτό του burger με coleslaw με την Pommery Apanage 1874, όλοι σχεδόν ζήτησαν και δεύτερο ποτήρι Deutz. Η συγκεκριμένη σαμπάνια συνόδευε το ντόνατ με κρέμα και φράουλες και πολλοί απόλαυσαν το ποτό τους στην αυλή του Rick’s, κλείνοντας τη βραδιά με σαμπάνια και πούρο.
Η σαμπάνια Deutz και το γλυκό της βραδιάς, ντόνατ με φράουλες και κρέμα.
Ποιες φιάλες ανοίχτηκαν;
Αρχικά, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την Perrier-Jouët στην πολύτιμη art nouveau φιάλη της την Taittinger, μια από τις λίγες μεγάλες σαμπάνιες που ανήκουν ακόμα στην ίδια -ομώνυμη- οικογένεια, τη Louis Roederer με τη χαρακτηριστική διάρκεια στο στόμα, τη νέα Apanage Brut 1874 της Pommery, και την Deutz classic, μια non-vintage σαμπάνια που θα μπορούσε εύκολα να μπερδευτεί για vintage.
Η σαμπάνια Perrier-Jouët
Η σαμπάνια απαιτεί το κατάλληλο ποτήρι. Έτσι, όλες οι σαμπάνιες σερβιρίστηκαν σε κρυστάλλινα ποτήρια Riedel και πιο συγκεκριμένα στα ειδικά ποτήρια σαμπάνιας Veritas, Veloce και Performance.
Και μπορεί να στρεφόμαστε στη Γαλλία για να απολαύσουμε αφρώδη οίνους, αλλά όταν ψάχνουμε τέλειο ισορροπημένο μεταλλικό νερό αρκεί μία ματιά στα εγχώρια προϊόντα και πιο συγκεκριμένα στο νέο premium μ. artisan water. Στο event υπήρχε η ήπια εκδοχή του και φυσικά η ανθρακούχα εκδοχή του.
Το μ. Artisan water
Το Punk Champagne ήταν το πρώτο event αυτού του είδους και σίγουρα όχι το τελευταίο, αφού η επόμενη συνάντηση του street food με τις top φυσαλίδες προετοιμάζεται από τους artisans.gr.
Το άρθρο της εβδομάδας
