Πάνω στην πολυσύχναστη και ανανεωμένη Ακτή Κουμουνδούρου άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές Ιουνίου το Piscis, μια πρόταση ψαροφαγίας με ιδιαίτερα νόστιμες γεύσεις, ευχάριστο περιβάλλον και έμφαση στη σχέση ποιότητας και τιμής.
Το Piscis, που στα ελληνικά σημαίνει ψάρι, είναι δημιούργημα των σεφ Παναγιώτης Γιακαλής και Πέτρος Φωτείνης καθώς και του Μανώλη Μαυριδάκη, ιδιοκτήτης των εστιατορίων Koursaros. Το εν λόγω μαγαζί, βρίσκεται σε μια όμορφη γωνιά και οι λευκοί – μπλε χρωματισμοί του παραπέμπουν σε κυκλαδονήσι. Τα τραπέζια του απλώνονται στο ευρύχωρο πεζοδρόμιο αλλά και στην εξωτερική σάλα μπροστά από τη θάλασσα δημιουργώντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα, η οποία ενισχύεται με την όμορφη θέα, που διαθέτει.
Οι ταλαντούχοι σεφ (γνωστοί μας από τα εστιατόρια Krabo, Akti και Patio) έχουν σχεδιάσει ένα μενού που πατάει πάνω στην ψαροφαγία και αποδίδοται με μαεστρία από τον head chef Σπύρο Τσόκα. Το αφράτο προζυμένιο ψωμί, που έρχεται στην αρχή, ταιριάζει γάντι με τον γευστικό ταραμά, που διαθέτει ωραίες οξύτητες και στολίζεται με πούδρα αυγοτάραχου. Το σεβίτσε λαυράκι με αλμύρα, ντομάτα, βασιλικό, μαϊντανό, κουκουνάρι και σταφίδα έχει ενδιαφέρον μιας και θυμίζει κάτι από γεμιστά. Το καρπάτσιο με αχινό, εσπεριδοειδή, λάδι τσίλι και κόλιανδρου ξεχωρίζει για τις ήπιες γλυκόξινες νότες του.
Έξοχα είναι ακόμα το ψητό στα κάρβουνα χταπόδι με ζεστή πατατοσαλάτα και πάστα από πιπεριά Φλωρίνης, το καλοχυλωμένο κριθαρότο με λαυράκι, τα εξαιρετικά βρασμένα λιγκουίνι με μύδια και μπόλικο αυγοτάραχο καθώς και οι άκρως λαχταριστές τηγανιτές πατάτες με τη χρυσαφένια, τραγανή κρούστα τους. Από την εκλεκτή ψαριέρα του εστιατορίου, που τη στολίζουν πολλά και φρέσκα, ξεχωρίσαμε την σκορπίνα, η οποία ήρθε στο τραπέζι σωστά ψημένη. Τα επιδόρπια κλείνουν με κομψές νότες το γεύμα. Ξεχωρίσαμε την αποδομημένη καρυδόπιτα black forest με παγωτό βανίλιας Μαδαγασκάρης και απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε γλυκά, μπαχαρένια και ελαφρώς όξινα στοιχεία.
Την όμορφη γευστική εμπειρία πλαισιώνει το επαγγελματικό και συνάμα φιλικό σέρβις υπό την καθοδήγηση του Μάριου Δάβρη. «Φροντίζουμε πάντα να έχουμε την καλύτερη πρώτη ύλη. Παίρνουμε τα ψάρια, τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή μας από προμηθευτές με τους οποίους συνεργαζόμαστε χρόνια. Στο εστιατόριό στόχος μας είναι να διατηρήσουμε μια καλή σχέση ποιότητας – τιμής και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δώσουμε στους καλεσμένους μας μια ευχάριστη εμπειρία», αναφέρει ο Σπύρος Τσόκας. Τέλος, μάθαμε ότι στα άμεσα πλάνα των ιδιοκτητών βρίσκεται και η πλεύση προς Κυκλάδες, και πιο συγκεκριμένα τη Μύκονο, το καλοκαίρι του 2024.
info
Ακτή Κουμουνδούρου 30, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 2104170772
Φωτογραφίες: Άννα Τασιούλα