Πρόκειται για μια ισραηλινή παραδοσιακή συνταγή που μοιάζει αρκετά με τον δικό μας καγιανά – ξέρετε τα αυγά μέσα στην κόκκινη σάλτσα. Τα αυγά Shakshuka βράζουν μέσα σε σάλτσα από ντομάτες, ελαιόλαδο, κρεμμύδι και σκόρδο. Συνήθως χρησιμοποιούνται πολλά μπαχαρικά όπως κύμινο, πάπρικα, πιπέρι καγιέν και μοσχοκάρυδο. Η συνταγή συμπληρώνεται με μερικά μυρωδικά και τυρί. Σερβίρεται συνήθως στο τηγάνι στο οποίο μαγειρεύτηκε, μαζί με λίγο ψωμί για πολλές βούτες. Ένα πιάτο με το οποίο μπορεί κανείς να ξεκινήσει την μέρα του δυναμικά ή ακόμα και να το απολαύσει για μεσημεριανό.

Με αυτό τον τρόπο, δηλαδή σερβιρισμένο στο τηγάνι όπου μαγειρεύτηκε, το δοκίμασα στο instagramικό Different Beast στην Κηφισιά και αμέσως με  τράβηξε η εξαιρετική του μυρωδιά. Η συγκεκριμένη εκδοχή φτιάχνεται με βιολογικά αυγά ποσέ, χειροποίητο labneh (τυρί από στραγγιστό γιαούρτι), είναι ελαφρώς πιο πικάντικη από την παραδοσιακή και συνοδεύεται από φρυγανισμένο, προζυμένιο ψωμί.

Πρόκεται για ένα πιάτο που υπήρξε στο μενού από την πρώτη μέρα που άνοιξε αυτό το δημοφιλές στέκι για brunch στα βόρεια. Κι όταν κάποια στιγμή το έβγαλαν από τον κατάλογο, οι αντιδράσεις των θαμώνων ήταν τέτοιες ώστε μέσα σε μια εβδομάδα μπήκε και πάλι στη θέση του.

Βέβαια, τα αυγά shakshuka δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να πάει κανείς μέχρι το Different Beast. Η όμορφα γοητευτική ατμόσφαιρα του, η προσεγμένη ρετρό αισθητική του, σε συνδυασμό με τα προσεγμένα νόστιμα πιάτα που βγαίνουν από την κουζίνα του, δίκαια το έκαναν να ξεχωρίσει.

Στα παραπάνω προσθέστε τον ποιοτικό καφέ που φιλοξενεί στους μύλους του, ο οποίος έρχεται από το γνωστό coffee shop του κέντρου Anäna.

info
Κασσαβέτη 19, Κηφισιά, τηλ. 210 67004556