Ύμνος στην κρεατοφαγία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα δυο δυνατά event που προγραμματίζουν μέσα στον Οκτώβριο τα εστιατόρια Ox Athens και Brutus. Ο χορός ανοίγει στο Ox Athens, στις 8 Οκτωβρίου, που συμπράττει με την παραδοσιακή ταβέρνα Εβίβα, ενώ λίγες ημέρες μετά η σκυτάλη περνάει στo Brutus, που φέρνει στην Αθήνα (16-18 Οκτωβρίου) το διάσημο Fireside Hong Kong.

Η κρεατοφαγία στα καλύτερά της

Η αρχή γίνεται την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου με τον Γιώργο Μαυρονάσιο και το εστιατόριο Εβίβα. Μια παραδοσιακή παϊδακοταβέρνα στα πεδινά της Κορίνθιας, στο Βοχαϊκό, που μεταμορφώθηκε χάρη στο πείσμα και την αγάπη των αδερφών Μαυρονάσιου σε ένα σύγχρονο κρεατοφαγικό προορισμό, ο οποίος συνδυάζει παράδοση και καινοτομία με κρέατα ωρίμανσης φημισμένου οίκου από την Ισπανία, ντόπια πρόβατα, χειροποίητα αλλαντικά και λουκάνικα, πλάι σε παραδοσιακούς καβουρμάδες και φρυγαδέλια.

Δίπλα του στέκεται το Ox Athens. Η σύγχρονη εκδοχή της ψησταριάς. Ένας μοντέρνος προορισμός στα Ιλίσια, που υμνεί την κρεατοφαγία, με κορυφαίες κοπές, ανοιχτή κουζίνα που αναδεικνύει το στοιχείο της φωτιάς και τεχνικές μαγειρέματος σε ξυλόφουρνους και σούβλες, σε έναν χώρο που ενώνει παράδοση και σύγχρονο design.

Στις 8 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες του Ox Athens θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα από το ανανεωμένου του μενού και signature συνθέσεις που αναδεικνύουν την φιλοσοφία του Εβίβα σε μια υψηλού επιπέδου καρνιβορική σύμπραξη. Φρυγαδέλι, παϊδάκια από πρόβατο ωρίμανσης, picanha Black Angus και mini burger Black Angus θα είναι μερικά από τα πιάτα που θα φέρει μαζί του το Εβίβα.

Info
Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025, από τις 19:00
OX Athens, Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια, τηλ. 210 7107070

Στην Αθήνα το διάσημο Fireside Hong Kong

Βραβευμένο ως ένα από τα 101 καλυτέρα steak houses του κόσμου, το εστιατόριο Brutus φέρνει στην Ελλάδα για ένα τριήμερο pop up event (16-18 Οκτωβρίου) το ξακουστό Fireside Hong Kong, no 50 στην εν λόγω λίστα. Κάθε στοιχείο του μενού στο Fireside περνάει μέσα από τη φωτιά και τα κάρβουνα, αλλά και τους ειδικά διαμορφωμένους ξυλόφουρνους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fireside (@fireside.hk)

Η ανοιχτή κουζίνα προσκαλεί τους θαμώνες να παρακολουθήσουν από κοντά αυτή την αρχέγονη διαδικασία, καθώς ο σεφ Jaime Ortolá χτίζει μια γαστρονομική συνθήκη, αφιερωμένη στην κρεατοφαγία, τιμώντας με την ευγενική του διαχείριση τις καλύτερες πρώτες ύλες που αλλάζουν ανά εποχή. Στις φωτιές του Fireside τον πρώτο λόγο έχει τα διάσημο Ιαπωνικό κάρβουνο Binchotan Charcoal που καίγεται πιο ζεστό και για πολύ περισσότερο χρόνο από οποιοδήποτε άλλο κάρβουνο.

Ακτινοβολεί υπέρυθρο φως που μαγειρεύει το φαγητό πιο ομοιόμορφα και η έντονη θερμότητά του εξατμίζει τα υγρά που στάζουν, δημιουργώντας μια εντυπωσιακά καπνιστή γεύση στο φαγητό. Στα highlights του Fireside περιλαμβάνονται μοσχάρι ribeye από τη Γαλικία παλαιωμένο για πάνω από 100 ημέρες, μεδούλι ψημένο στα ξύλα με gremolata εσπεριδοειδών, λαχανικά ψημένα στα κάρβουνα και προζυμένιο ψωμί σε ανοιχτή φωτιά με καπνιστό βούτυρο. Το στυλ είναι ανεπιτήδευτο, αλλά βαθιά γευστικό και προηγμένο τεχνικά.

Σε αυτό το εντυπωσιακό τριήμερο 4 hands menu θα δοκιμάσετε συνθέσεις, όπως ένα surf and turf tartar από χτένια και τη διάσημη Rubia Gallega από την Γαλικία, αλλά και καπνιστή κοιλιά χοιρινού με κίμτσι παντζαριού από τα χεριά του σεφ του Brutus Στέφανου Ρίζου, πλάι σε τοστ με μαρμελάδα από μοσχαρίσια ουρά και μαγιονέζα πορτσίνι, ολόκληρες κόκκινες γαρίδες στη φωτιά με λίπος από μοσχάρι ωρίμανσης και ένα striploin από αγελάδα Σίμενταλ, 45 ημερών ωρίμανσης, από τα χέρια των σεφ του Fireside Hong Kong.

Το μενoυ κοστίζει 160 ευρώ, είναι οκτώ σταδίων και συνοδεύεται από σαμπάνια Deutz για καλωσόρισμα.

Info
Brutus, Λεβέντη 3 Κολωνάκι, τηλ 210 7240453

Διαβάστε επίσης: 

ΟΧ Chop House: Ποιοτική κρεατοφαγία στα Ιλίσια