Το εστιατόριο Ορίζοντες Λυκαβηττού του ομίλου Καστελόριζο, από τη μοναδική θέση που βρίσκεται, προσφέρει μια μοναδική θέα της Αθήνας στον επισκέπτη. Η συνύπαρξη των χώρων του εστιατορίου, του cafe, της «καντίνας» και του Sky bar σε διάφορα επίπεδα «πακετάρουν» τη μίνι γαστρονομική πολιτεία. Ο executive chef του ομίλου, Μιχάλης Ζάχαρης, έχει στήσει ένα μενού με ωραίο, νόστιμο φαγητό που ανταποκρίνεται στο πολυεθνικό κοινό του εστιατορίου. Τα ελληνικά στοιχεία (γεύσεις και προϊόντα) ανιχνεύονται σημαντικά στο εν πολλοίς μεσογειακό χαρακτήρα της κουζίνας.

Ο σεφ παίζει με τα ορεκτικά δημιουργώντας εκτός καταλόγου διαφορετικά πιατάκια κάθε δυο -τρεις μέρες, όπως για παράδειγμα τα ρολάκια από καρπάτσιο μοσχαριού black angus γεμιστά με τραγανά φασολάκια και πελτέ Βόλου, αρωματισμένα με τρούφα και αρτυμένα με σάλτσα sriracha. Πεντανόστιμα ήταν και τα μπρουσκετάκια αντζούγιας με ντομάτα και βασιλικό. Αυτά τα δύο μαζί με τα ρολά μελιτζάνας γεμιστά με ελληνικά τυριά, κουκουνάρια, σταφίδες, αρωματικά βότανα και σάλτσα ντομάτας προβενσάλ (πιάτο από τον κατάλογο), κάνουν μια τριλογία μεζέδων που θα μπορούσαν να προτείνονται και για τσίπουρο. Στην τηγανιά μανιταριών που δοκιμάσαμε, με κρέμα κατσικίσιου τυριού και τσιπς πατάτας, οι διάφορες ποικιλίες μανιταριών κρατούν τα ιδιαίτερα αρώματά τους, είναι ζουμερά και τονίζονται όμορφα από την ντελικάτη κρέμα του τυριού. Απροσδόκητη εξωτική αύρα η μαγιονέζα με μάνγκο που συνοδεύει τις ψητές γαρίδες.

Στα κυρίως πιάτα τώρα, η μεγαλοπρεπής αστακομακαρονάδα είναι ένα πιάτο που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Με τρυφερό ζουμερό αστακό και λιγκουίνι al dente με υπέροχη σάλτσα ντομάτας από την μπισκ του αστακού, που αποκτά ένταση από το ξύσμα λεμονιού. Το καρέ από αρνίσια παϊδάκια παναρισμένα με φιστίκια Αιγίνης συνοδεύονται με αχλάδια ποσέ και ξεροψημένες πατάτες σε φετούλες και σερβίρονται σε σάλτσα από το ζωμό του κρέατος. Τέλεια ψημένα και όλο χυμούς συμπληρώνονται με την ήπια γλυκύτητα του αχλαδιού.

Για κλείσιμο, επιλέξαμε τον γιαννιώτικο μπακλαβά με τραγανά καραμελωμένα φύλλα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, καθώς και το εκμέκ (στην ελληνική του απόδοση με κανταϊφι) σε μια κάπως ιδιότυπη εκδοχή, αφού το κανταίφι στη βάση ήταν πολύ ξεροψημένο.

info
Αριστίππου 1, Κολωνάκι, (είσοδος Τελεφερίκ) τηλ. 210 7210701