Τι αίσθηση μας άφησε άραγε η συνολική επανεκκίνηση του Lost ; Τι προσδιορίζει την νέα του γευστική πρόταση και ποιες είναι οι ευδιάκριτες αλλαγές στο προφίλ ενός δημοφιλούς all day προορισμού στην καρδιά του Παγκρατίου;

Φθάνοντας στην οδό Αρχελάου στον αριθμό 7 συναντώ ένα παλιό γνώριμο. Τον Αλέξανδρο Καραλιβάνο, ψυχή του Lost και μοναδικό εναπομείναντα από την παλιά ιδιοκτησιακή ομάδα. Μαζί του πλέον βρίσκονται οι Σταμάτης Γκαρώνης, Γιώργος Ρούσσος, Νίκος Μπιούρ και Γιάννης Γκούρβελος. Μεγάλες αλλαγές στον χώρο δεν υπάρχουν καθώς η γνώριμη αύρα ενός ξεχωριστού all day προορισμού είναι παρούσα με τα ξύλινα μοναστηριακά τραπέζια, τα χειροποίητα κηροπήγια, την επιβλητική σκάλα στο πλάι της εισόδου, τα κεραμικά πλακάκια με vintage σχέδια πίσω από το μπαρ αλλά και εκείνη την γεμάτη νόημα επιγραφή, «I could stay LOST in this moment forever» να δεσπόζει στο πλάι της εισόδου.

Το μπαρ βεβαία έχει μεγαλώσει αρκετά σε μήκος, έχει γίνει πιο ευρύχωρο και πιο ευδιάκριτο. Νέα τραπεζοκαθισματα έχουν πάρει την θέση των παλιών stool στο εσωτερικό, ενώ η γεμάτη κίνηση ανοιχτή κουζίνα σε κοινή θεά συνεχίζει να προσδιορίζει με την παρουσία της το ζωντανό και γεμάτο ενέργεια προφίλ του Lost.

Ο Σπύρος Κασελούρης επαναπροσδιορίζει την γευστική ταυτότητα του Lost σε ένα μαγειρικό τερραίν που τολμά να δημιουργεί συνθέσεις σαν τα σουγάνια: τους κρεμυδοντολμάδες με μοσχαρίσια γλώσσα, κρέμα γραβιέρας και μια σάλτσα πόρτο η τον κόκορα στιφάδο σε μεγάλες ραβιόλες με ένα κονσομέ από καμένο κρεμμύδι και χοιρινή πανσέτα πλάι σε έναν κεφτέ από την σάρκα του κόκορα. Τολμά δε να ρισκάρει σε υφές και συνδυασμούς σαν το μεστό λουκάνικο φραγκόκοτας με ασυνήθιστο αγιολί μουστάρδας, ενώ και το καλωσόρισμα, μία σούπα κολοκύθας με γλυκοπατάτα και πικάντικες νότες από λουκάνικο τσορίθο και σπόρους κολοκυθιού δηλώνει ευθύς εξαρχής την διάθεση του σεφ να παίξει σε ετερόκλητα πεδία υλικών και τεχνικών περνώντας την ευθύνη της γευστικής ισορροπίας αυτών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lost (@lost.athens)

Ακόμη και μια φαινομενικά απλή πράσινη σαλάτα ήταν εμπλουτισμένη με ένα πεστο ρόκας και κομμάτια αχλαδιού, και την συνόδευε μια τάρτα αχλαδίου με ξύγαλο σε ένα ντουέτο που ξεπερνούσε την ιδέα μιας συνηθισμένης σαλάτας. Μια νόστιμη στρογγυλή κλειστή σπιράλ πίτα με χοιρινό- πράσο, πατάτα και Μετσοβόνε εμφανίστηκε εμπρός μας. Μια εκδοχή ενός κλασικού Pithivier όπως μας την παρουσίασε ο σεφ αν και η οποία προσέγγιση στην εμβληματική Γαλλική συνταγή χρειάζεται περαιτέρω έρευνά και πειραματισμούς τόσο στους δίσκους σφολιάτας και την σπειροειδή τους διάταξη όσο και το Dauphinois στο εσωτερικό μιας αλμυρής εκδοχής ενός κλασικού γλυκού εδέσματος.

Έφθασε και η ώρα του επιδορπίου οπού επιστρέψαμε σε ελληνικά μονοπάτια με ένα ζεστό, όμορφα σιμιγδαλένιο γαλακτομπούρεκο με τραγανό καραμελωμένο φύλο και αρωματικό σιρόπι καθώς το συνδυάσαμε με ένα Omega (Gewurztraminer & μαλαγουζια )του Κτήματος Alpha. Η λίστα κρασιών δημιούργημα της σομελιε Αναστασίας Γεωργιάδου αισθητά εμπλουτισμένη και αναδιαμορφωμένη φθάνει σχεδόν τις 80 ετικέτες και καλύπτει κάθε γωνιά του Ελληνικού αμπελώνα αλλά αλλά τα σημαντικότερα terroir σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Αυστραλία. Παραλίγο να ξεχάσω το μπαρ, έναν από τους σημαντικούς πυλώνες του Lost Athens. Ο Κωνσταντίνος Βαβάτσης έχει δημιουργήσει μια λίστα με 8 signature cocktails με δημιουργικο πρόσημο και δροσιστικό bubbly χαρακτήρα σαν το Melon pop, εκεί οπού London dry Gin , πεπόνι , αγουριdα κα ένα κόρντιαλ από βασιλικό και λαιμ ενώνονται με τις τραγάνες φυσαλίδες ενός Cinzano Spritz.

info
Αρχελάου 7 Παγκράτι, 210 7230832

Δείτε επίσης:

Nonnas Gastronomy: Η κουζίνα της γιαγιάς συναντά τη σύγχρονη τεχνική στη σκιά της Ακρόπολης

Ekiben Kitchen South: Το νέο γευστικό σημείο της Γλυφάδας