Μπορεί η vegan κουζίνα να είναι δημιουργική, ευφάνταστή και νόστιμη; Μπορεί θα σας πω. Γιατί δεν είναι θέμα υλικών, είναι θέμα ικανοτήτων, φαντασίας και δημιουργικότητας του σεφ. Και από ότι φαίνεται στο Koukoumi Vegan Restaurant η σεφ Αγγελική Χαραμή τα διαθέτει.

To Koukoumi δεν είναι απλώς ένα vegan εστιατόριο

Το Koukoumi Vegan Restaurant, βρίσκεται στην ήρεμη Άνω Μερά της Μυκόνου και δεν είναι απλώς ένα ακόμη εστιατόριο. Θα μπορούσα να πω ότι είναι ένα καταφύγιο για όσους επιθυμούν να γευτούν τη φύση στην πιο εκλεπτυσμένη και συνειδητή εκδοχή της. Πρόκειται για το πρώτο 100% vegan εστιατόριο του νησιού, το οποίο φιλοξενείται στους χώρους του ομώνυμου boutique ξενοδοχείου, και συνδυάζει τη vegan φιλοσοφία με την γαστρονομική δημιουργία και την ολιστική ευεξία.

Μια κουζίνα με συνείδηση και στυλ

Η κουζίνα του Koukoumi δεν επιχειρεί να «αντιγράψει» τη συμβατική γαστρονομία. Αντίθετα, «χτίζει» ένα γαστρονομικό αφήγημα βασισμένο στις προσεγμένες πρώτες ύλες – βιολογικές οι περισσότερες – με πιάτα τα οποία είναι απαλλαγμένα από ζωικά παράγωγα. χωρίς όμως να υπολείπονται σε απόλαυση ή δημιουργικότητα.

Την κουζίνα έχει αναλάβει η σεφ Αγγελική Χαραμή, η οποία μαζί με την ομάδα της επιλέγουν να τιμήσουν τη φύση χωρίς φιοριτούρες, μέσα από συνθέσεις που ισορροπούν ανάμεσα στη μεσογειακή κουζίνα και τη σύγχρονη plant-based γαστρονομία. Και το πετυχαίνουν με μαεστρία. Εκτός από των επιλογών a la cart που έχετε, υπάρχει και ένα degustation menú το οποίο παρουσιάζει μια πιο fine dining εκδοχή. Από αυτά που δοκιμάσαμε ξεχωρίσαμε μια πολύ έξυπνη εκδοχή του λαδερού αρακά ο οποίος παρουσιάζεται σε ένα τραγανό ταρτάκι με άνηθο και συνοδεύεται από ένα τσάι από καμένα λαχανικά και μυρωδικά. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η σούπα από καρπούζι, φράουλα και κόκκινη πιπεριά που πλαισίωνε το ταρτάρ καρπουζιού – φράουλας με ξύσμα από τσίλι και κακάο.

Νόστιμες ήταν επίσης οι ταλιατέλες από φύκια σε αφρό από ούζο καθώς και το ριζότο μανιταριών και οι γεμιστές μουρχέλες με τρούφα. Όσο για το τέλος η διαφορετική εκδοχή του γαλακτομπούρεκο με αφρό πορτοκαλιού, καμένο σιρόπι κανέλας και τραγανά φιστίκια.

Από τη yoga στο brunch – μια εμπειρία ζωής

Η εμπειρία στο ξενοδοχείο Koukoumi δεν περιορίζεται στο φαγητό. Είναι ενταγμένη σε έναν συνολικό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει συνειδητή διατροφή, σωματική φροντίδα και εσωτερική ισορροπία. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους με ένα θρεπτικό smoothie bowl μετά από ένα μάθημα yoga, να απολαύσουν ένα ελαφρύ lunch με tofu tataki ή να δειπνήσουν υπό το φως των κεριών, με συνοδεία βιοδυναμικών κρασιών ή επιλεγμένων ελληνικών φυσικών οίνων.

Η ατμόσφαιρα του χώρου ακολουθεί το ίδιο μινιμαλιστικό και ήρεμο μοτίβο: φυσικά υλικά, λευκό κυκλαδίτικο χρώμα, χαλαρή μουσική και εξυπηρέτηση που σέβεται τον χρόνο και τον ρυθμό του επισκέπτη.

info
Άνω Μερά, Μύκονος, τηλ: 2289076317