Αθηναϊκή Ταράτσα. Βρίσκεται στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Regal στην οδό Μητροπόλεως και ατενίζει τον ιερό βράχο των Αθηναίων από απόσταση αναπνοής. Ένας προορισμός διασκέδασης που ενώνει ανθρώπους όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων σε μια πολύβουη πολυπολιτισμική συνθήκη, όπου κυριαρχούν η μουσική, το καλό φαγητό και τα πρωτότυπα κοκτέιλ από την ομάδα του βραβευμένου σαν ένα από τα 100 καλύτερα μπαρ στον κόσμο: The Bar in front of the Bar. Μουσική, φαγητό, κοκτέιλ και νέες προσθήκες που ντύνουν τον γευστικό καμβά αυτού του προορισμού διασκέδασης. Γι’ αυτά σας γράφω λοιπόν σήμερα.

Το νέο τσίπουρο Rocks & Grapes παράγεται από τους ιδιοκτήτες του του The Bar in front of the Bar, Αλέξη Τσελέπη και Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο και τους συνεργάτες τους. Σε μια χρονική συγκυρία, όπου το ελληνικό τσίπουρο βρίσκει τη δική του ξεχωριστή θέση στην εγχώρια και διεθνή αγορά σαν ένα premium spirit, το Rocks & Grapes είναι ένα νέο προϊόν φτιαγμένο από ένα blend από ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών (Μοσχάτο, Αγιωργίτικο, Ντεμπίνα) και φιλτραρισμένο με ελληνικό μάρμαρο για αξεπέραστη καθαρότητα και ποιότητα. Ένα απόσταγμα με νότες από πυρηνόκαρπα φρούτα (δαμασκηνό, κεράσι) και μεταξένια ύψη, που θα το απολαύσετε στο έπακρο εάν παραγγείλετε ένα φατούς (η ιδιαίτερη σαλάτα της λεβαντίνικης κουζίνας σε ένα ποτήρι) στην Αθηναϊκή Ταράτσα. Το κοκτέιλ που περιέχει Rocks & Grapes, μαϊντανό, δυόσμο και καπνιστή γρεναδίνη είναι δροσερό, αρωματικό, σπιρτόζικο, και άκρως απολαυστικό. Καπνιστή γρεναδίνη είπα; Druids Cordials. Η καινούρια σειρά από «λικέρ», Cordial για να είμαστε πιο ακριβείς ως προς την περιγραφή βάσει των τεχνικών τους χαρακτηριστικών.

Druids (δρυΐδες: οι υψηλόβαθμοι ιερείς στις κοινωνίες των Κελτών) τιτλοφορείται η νέα προσπάθεια του Κωνσταντίνου Θεοδωρακόπουλου και της Αγάπης Πετροπούλου, Bar Manager στα A for Athens & 360 Cocktail Bar. Χειροποίητα προϊόντα – cordial που προορίζονται για την παρασκευή κοκτέιλ. Παράγονται σε 4 συνδυασμούς. Το smoked grenadine: ένα πρωτότυπο μείγμα από χυμό ελληνικών ροδιών, καπνό, γλυκαντικές ουσίες (όχι ζάχαρη) και όξινους παράγοντες. Στο Φατούς ταίριαξε πολύ προσδίδοντάς το καπνιστό του στοιχείο, γοητεία και πολυπλοκότητα σε μια άκρως βοτανική σύνθεση.

Τα υπόλοιπα 3 cordial είναι: το Peach Melba. Melba είναι ένα επιδόρπιο με ιστορία αιώνων που περιέχει ροδάκινα σμέουρα και βανίλια. Τα ιδία αυτά χαρακτηριστικά θα συναντήσετε και σε αυτό το φινετσάτο προϊόν που θα αλλάξει για πάντα την οπτική σας σε ένα κλασικό Whisky & Soda. Απλά παραγγείλτε το αντίστοιχο κοκτέιλ από τον κατάλογο. Το Salty Caramel. Καραμέλα και ελληνικό αλάτι από το Μεσολόγγι. Πυκνό και χορταστικό. Το Berries. Σμέουρα μύρτιλα και ελληνικό μηλόξιδο. Ένα Shrub κατάλληλο για να απολαύσετε ένα δημοφιλές Moscow mule ή γιατί όχι και να διαφοροποιήσετε το αγαπημένο σας Gin & Tonic.

Στη μέση όλων στην Αθηναϊκή Ταράτσα βρίσκεται πάντα το φαγητό. Αυτή η τόσο αρωματική και γοητευτική μίξη της ελληνικής με τη λεβαντίνικη κουζίνα από τα χέρια του σεφ Αλέξανδρου Καρακατσάνη, με τον ξυλόφουρνο και τις ανοιχτές φωτιές να πρωταγωνιστούν. Πιάτα όπως ένα παραδοσιακό shawarma, που εδώ γίνεται με μοσχαρίσια στηθοπλευρά στον ξυλόφουρνο, πιτούλες και μυριστικά, πολλά μπαχαρικά και μοσχολέμονο.

Τα μικρά πουγκιά σαν αλλά Μαντί γεμιστά με πρόβειο κιμά καμένο βούτυρο και μια σάλτσα γιαουρτιού, η ζεστή καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με το μεδούλι, το χούμους, η ρεβιθάδα στον ξυλόφουρνο και το βουτυρένιο πιλάφι, αλλά και οι ωμές συνθέσεις με αποκορύφωμα τους αμπελοντολμάδες, με μοσχαρίσιο ταρτάρ είναι μερικοί από τους λόγους που τα τραπέζια της Αθηναϊκής Ταράτσας είναι γεμάτα σε καθημερινή βάση. Κάπου εκεί ανάμεσα σε ήχους μυρωδιές και αποστάγματα αξίζει να δοκιμάσετε τη μηλόπιτα. Όχι το γλυκό. Αλλά το κοκτέιλ του καταλόγου. Ψήνοντας τη Μηλόπιτα. Τα υπόλοιπά θα τα πούμε σύντομα με τον νέο καλοκαιρινό κατάλογο σε φαγητό και ποτό.

Info
Μητροπόλεως 60, Αθήνα, τηλ. 211 0080660

Δείτε επίσης

Bonnot: Ένα urban μπαρ στα Εξάρχεια με μοντέρνο προφίλ και ιστορική αύρα