Δοκιμάσαμε τον πράσινο καρπό ωμό και καβουρδισμένο μέσα σε γλυκά αριστουργήματα σε 7 σημεία της πόλης μας. Αφράτα κρουασάν με πλούσια κρέμα φιστικιού, παραδοσιακά σαραγλί και μπακλαβάδες που στάζουν σιρόπι και μαστιχωτοί εργολάβοι που σίγουρα δε θα σας αφήσουν ασυγκίνητους.
1. Cinnamon rolls, Sol
Αφράτο, πληθωρικό με γενναιόδωρη νόστιμη κρέμα φιστικιού και μπόλικο αλεσμένο ξηρό καρπό. Η υπόξινη γεύση της κρέμας τυριού στην κορυφή το ισορροπεί γευστικά.
Sol, Πραξιτέλους 11, Αθήνα, τηλ. 2103242663
2. Κρουασάν φιστίκι, Overoll
Αφράτο, βουτυράτο και κυψελωτό κρουασάν με γέμιση από πάστα φιστικιού. Η εντυπωσιακή εμφάνιση υπερτερεί της γεύσης του.
Overoll, Πραξιτέλους 27, Αθήνα, τηλ. 2114198151
3. Κρουασάν με κρέμα φιστικιού, Νeropistolo
Έχει αέρινη ζύμη και από πάνω μπόλικη κρέμα με αρκετό βούτυρο καρπού και τριμμένο φιστίκι. Ισορροπημένη γλυκιά γεύση που ενισχύει το αλάτι.
Neropistolo, Βουλής 35, Αθήνα, τηλ. 2103315859
4. Μύδια και σαραγλί, Seyidoglu
Διαθέτουν ωραίο φύλλο, είναι ιδανικά σιροπιασμένα, με αρκετό ποιοτικό βούτυρο και πληθωρική παρουσία του ξηρού καρπού.
Seyidoglu, Γλάδστωνος 10, Αθήνα, τηλ. 2103808911
5. Σαραγλί και μπακλαβάς, Δήμητρα Γουναρίδη
Σε μικρό μέγεθος. Ελαφρώς σιροπιασμένα, με τραγανά φύλλα και όχι πολύ γλυκά. Το φιστίκι είναι τόσο όσο, χωρίς να πρωταγωνιστεί.
Δήμητρα Γουναρίδη, Ευαγγελικής Σχολής 5, Ν. Ιωνία, τηλ. 2102712548
6. Vegan κρουασάν, Holy Llama
Κρουασάν με λεπτή σφολιάτα και πλούσια, ελαφριά κρέμα φιστικιού. Η έλλειψη ζωικού λίπους αφήνει τον καρπό να αναδειχθεί περισσότερο.
Holy Llama, Νίκης 23, Αθήνα, τηλ. 2103318913
7. Ελληνικό μακαρόν, Lonis
Μαστιχωτοί, αφράτοι εργολάβοι γεμίζονται με κρέμα ελαφρά αρωματισμένη με εσάνς φιστικιού.
Lonis, Αθήνας 7, Αθήνα, τηλ. 2106466989
Κείμενο: Βασίλης Δημαράς, Γιάννα Μπαλαφούτη
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography