Όποιος θεωρεί σήμερα ότι η street food σκηνή στην πρωτεύουσα εμφανίζει ενδιαφέρον μόνο στα στενά όρια του αθηναϊκού Κέντρου, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσει τις απόψεις του ή έστω να ανοίξει τα βήματά του και προς τα βόρεια προάστια. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία ευχάριστη έκπληξη και με έναν παλιό του γνώριμο από την πάντα alternative πιάτσα των Εξαρχείων: Το Talking Breads.
Στην καρδιά του Χολαργού, μίας συνοικίας που τα τελευταία χρόνια μετουσιώνεται σε έναν από τους πιο αξιόλογους προορισμούς για all day βόλτες στην πόλη, το Talking Breads, διεκδικεί το δικό του μερίδιο στο εκτός Κέντρου , τερέν του αθηναϊκού street food. Και όχι μονο το διεκδικεί, αλλά μπαίνει στο παιχνίδι και μοιράζει τις κάρτες ξανά από την αρχή.
H ρετρό ατμόσφαιρα
Και μπορεί το δεύτερο (πολύ πιο άνετο και προσεγμένο) σπίτι του Εξαρχειώτικου φαστουφουντάδικου να βρήκε τη νέα του στέγη πάνω ακριβώς, στην πολύβουη λεωφόρο Μεσογείων, η φιλοσοφία του ωστόσο μαρτυρά ότι εδώ δεν χωρούν άγχη και βιασύνες. Και πώς να χωρέσουν άλλωστε καθώς το περιβάλλον από μόνο του σε βάζει σε μία χαλαρή και συνάμα ροκ ατμόσφαιρα με στοιχεία νεοϋορκέζικης αισθητικής των 50’s, εκπαιδεύοντας πρώτα το μάτι σου για αυτά που θα γευτεί στη συνέχεια ο ουρανίσκος σου.
Πιάνουμε, λοιπόν, θέση στους american dinner style καναπέδες του που τόσο ταιριαστά συμπληρώνουν την μητροπολιτικής αισθητικής μακρόστενη σάλα του και μέσα σε ένα περιβάλλον που παραπέμπει περισσότερο σε υπόγειο σταθμό μετρό παρά σε street food στέκι, ρίχνουμε μία ματιά στο μενού: Burgers, sandwiches, pizza rolls και πατάτες τηγανιτές σκέτες ή καμουφλαρισμένες με διάφορα αμαρτωλά συνοδευτικά, μας βάζουν εξ’ αρχής σε σκέψεις.
Σε δεύτερη ανάγνωση έρχονται τα χειροποίητα και τριών τύπων ψωμιά του που ετοιμάζονται και φουρνίζονται καθημερινά in house. Στην αφράτη αγκαλιά τους παραδίδονται χωρίς γευστικές φανφάρες, τα ζουμερά και σε πληθωρικές δόσεις κρεατικά του που λούζονται από τις σπιτικά περιποιημενες σος που όπως και να το κάνουμε, και αυτές, δίνουν πόντους με την γευστική τσαχπινιά τους.
Η steet food εκδοχή της σούβλας
Για εμάς τους οπαδούς των πικάντικων καταστάσεων το «The Soul» με καυτερές πιπεριές jalapenos και με τη δροσερή γλύκα της sweet chili μαγιονέζας, είναι ακριβώς το burger εκείνο που από την πρώτη δαγκωνιά χαρίζει στο πρόσωπό μας, χαμόγελα ευτυχίας.
Και επειδή ανήκουμε και στους τολμηρούς δεν λέμε όχι στο “The Heart Attack που ακούγεται μεν, απειλητικό, από την ανάγνωση όμως των υλικών του εύκολα καταλαβαίνουμε από πού μπορεί να εμπνέεται το όνομά του: Τρία μπιφτέκια μοσχαρίσια, cheddar, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, μπέικον,πεπερονι, αυγόφετα, καραμελωμένα κρεμμύδια και sweet chili σος σε ένα μπέργκερ υπερπαραγωγή που εύκολα μας φτάνει στα όριά μας. Αν πάλι έχουμε βαρεθεί τα beef burgers, το pulled pork με ξεψαχνισμένο χοιρινό, cheddar, bacon, και τηγανιτό κρεμμύδι θα μας βγάλει απο τη δύσκολη θέση (ξεψαχνισμένο χοιρινό βρίσκουμε και στο σάντουιτς SATAY που εδώ προστίθενται φρέσκος κόλιανδρος και sauce satay).
Στα highlights, ωστόσο, του Χολαργιώτικου μενού είναι η γαλλικού αέρα rotisserie, η κατά τα κοινά, ελληνικά λεγόμενα, σούβλα του, που αργοψήνει παραδοσιακό κοκορέτσι αλλά και old school αρνί για βουκολικές καταστάσεις στην πόλη. Τέλος, στις βιτρίνες του Talking Breads βρίσκουμε και μερικά γλυκά -και αυτά American friendly- όπως τα κλασικά cinnamon rolls που όσο και αν έχουμε φάει μπαίνουμε εύκολα στον πειρασμό τουλάχιστον να τα δοκιμάσουμε. Αν δε, καταφέρουμε να τα φάμε μέχρι τελευταίας μπουκιάς μας, μας αξίζουν συγχαρητήρια. Αν πάλι όχι, δεν πειράζει! Θα επιστρέψουμε, και αυτή τη φορά, ετοιμοπόλεμοι.
info
Λεωφ. Μεσογείων 232, Χολαργός, τηλ.: 210 6528722