Πάνε σχεδόν δύο χρόνια από τότε που το Diego, των Βασίλη Στεφανάκη, Γιώργου Τσούμα και Λαέρτη Λοϊζίδη (Lost, Selina), έκανε την πρεμιέρα του στην πρωτεύουσα και μας ταξίδεψε με το φαγητό, την ενέργεια και το στιλ του σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Στον τουριστικό δρόμο της Αδριανού στο Θησείο, οι δημιουργοί του bar – restaurant εμπνεύστηκαν ένα χώρο που έχει πολλά στοιχεία από Ασία και Λατινική Αμερική. Το δε σκηνικό είναι άκρως χαλαρό και γίνεται εύκολα «στέκι για όλους», όπως άλλωστε ήταν και η επιθυμία των ιδρυτών του.

Λατίνος, συγκεκριμένα Αργεντίνος, ο άνθρωπος που έδωσε έμπνευση στο Στεφανάκη για το όνομα του μαγαζιού. «Ήθελα να τιμήσω το Μαραντόνα, του οποίου ομολογώ ότι είμαι μεγάλος φαν», μου λέει ο Βασίλης. Ξύλινα τραπέζια με πολύχρωμα καθίσματα έχουν στηθεί στον πεζόδρομο ενώ μεγάλα εξωτικά φυτά και λευκές ομπρέλες δημιουργούν τροπική ατμόσφαιρα και χαρίζουν δροσιά τις πιο ζεστές μέρες.

Το βλέμμα αλλά και το ενδιαφέρον για τους φίλους των κοκτέιλ, τραβάει η «Cantina» όπως ονομάζουν το εξωτερικό μπαρ με την σκουριασμένη σιδερένια πρόσοψη. Τμήματα από παλιά σπίτια και το ξέφωτο στο οποίο άνοιγαν οι πόρτες τους αποτελούν σήμερα το εσωτερικό του Diego. Τα παραδοσιακά μωσαϊκά μάς ταξιδεύουν σε μια Αθήνα άλλης εποχής ενώ εκεί που βρίσκονταν το πηγάδι της αυλής σήμερα στέκεται το μεγάλο εσωτερικό μπαρ.

Με τη μουσική και τη διάθεση να ανεβαίνουν όσο η νύχτα πέφτει, γύρω από το μπαρ στήνονται δυνατά πάρτι, υπό τους ήχους house μουσικής, χωρίς να λείπουν και ρυθμοί R&B, hip hop και dance επιτυχιών των 90’s. Εξίσου δυνατές είναι και οι γεύσεις του Diego με την ταλαντούχα σεφ Ελένη Σαράντη να ηγείται της μπριγάδας της κουζίνας. «Έχω μεγάλη αγάπη για τα χρώματα, τα αρώματα και τα υλικά του ασιατικού φαγητού. Μαγεύτηκα απ’ όλα όσα δοκίμασα σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στο Βιετνάμ. Έτσι επιστρέφοντας στην Ελλάδα, πρόσθεσα αρκετά πιάτα από αυτή την όμορφη χώρα», μου λέει η Ελένη.

Το μενού περιλαμβάνει μια σειρά από άκρως δημιουργικά πιάτα που καλύπτουν πολλά γευστικά γούστα – από όστρακα και σεβίτσε μέχρι dumplings και ολόκληρες πανσέτες, οι οποίες σιγομαγειρεύονται για ώρες. Στα πιάτα που τίμησαν το τραπέζι μας βρίσκονταν και τα δροσερά vietnamese rice paper rolls με γαρίδες, ψιλοκομμένο κοτόπουλο και φρέσκα λαχανικά που σερβίρονταν με σως από φυστικοβούτυρο καθώς και πικάντικη σως με τσίλι.

Με πολλά χρώματα και έντονες γεύσεις εμφανίστηκε και το party fried rice με coconut σιράτσα καθώς και τα dumplings γαρίδας με κολοκύθι, καρότο, αποξηραμένη παλαμίδα και σως butter miso, που χάριζε ελαφριά οξύτητα στο σύνολο. Φρεσκάδα, διακριτική οξύτητα και αντιθέσεις υφών έκαναν ένα όμορφο παιχνίδι στο σεβίτσε μυλοκόπι που παρουστιάστηκε με πίκλα κρεμμύδι, ραπανάκι watermelon, κίτρινο ντοματίνι και crispy φαγόπυρο.

Το… showstopper της βραδιάς ήταν σίγουρα το crayfish bucket, κατάλληλο για τη μέση, σε τραπέζια με μεγάλες παρέες. Γαρίδες, καραβίδες, καλαμπόκι, πιτάκια και πολύχρωμες πατάτες αναμειγνύονται με ελαφρώς spicy μπαχαρικά cajun και έρχονται μέσα σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε μια μεγάλη γόνδολα.

Εξαίσια κοκτέιλ, δια χειρός Βασίλη Νικήτα, συνόδεψαν εξαιρετικά το δείπνο μας, ανάμεσά τους και το γλυκόξινο Toucans & Tigers, με πικάντικο ρούμι, κανέλα, τζίντζερ και καραμελωμένο γιαούρτι. Γλυκό φινάλε στη βραδιά μας, χάρισε το fifty fifty sandwich – ένα σοκολατένιο pancake με φράουλες, βανίλια Μαδαγασκάρης και ροζ πιπέρι.

Αναμφίβολα, το Diego αποτελεί αξιόλογη επιλογή για διασκέδαση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

info
Αδριανού 1, Θησείο, τηλ. 210 3239 353

Φωτογραφίες: Άννα Τασιούλα