Αν νομίζετε ότι έχετε δοκιμάσει όλα τα καλά burger της Αθήνας, το Comet στα Μελίσσια μάλλον πιθανόν να σας έχει ξεφύγει. Πρόκειται για ένα burger joint με ξεχωριστό χαρακτήρα, με το γευστικό αποτέλεσμα βασίζεται σε καθαρές πρώτες ύλες, έξυπνους συνδυασμούς και αφοσίωση στη λεπτομέρεια. Για όσους ψάχνουν κάτι παραπάνω από απλώς ένα «καλό μπιφτέκι σε ψωμάκι», εδώ θα βρουν αυτό που λέμε burger με ταυτότητα και υπογραφή.

Σε αυτή την αναζήτηση με έβγαλε ο δρόμος στο Comet, στα Μελίσσια. Η αλήθεια είναι ότι το είχα σταμπάρει αρκετό καιρό και το παρατηρούσα συχνά καθώς περνούσα με το αυτοκίνητο.  Αυτή τη φορά το αποφάσισα. Πάρκαρα ακριβώς μπροστά (σημαντικό), πέρασα την πόρτα, χάζεψα τις μονοχρωμίες σε κίτρινο και μπλε, τα επηρεασμένα από comics murals και τον κατά τ’ άλλα λιτό και απέριττο διάκοσμο, μάλλον σχεδιασμένο, κομμένο και ραμμένο για την Gen Z. Κάθισα και περίμενα να παραγγείλω. Τα τραπέζια γεμάτα από οικογένειες με μικρά παιδιά που έτρωγαν «βουνά» από πατάτες, ζευγαράκια αντικριστά, μπαμπάδες με γιους, μανάδες με κόρες, μια παρέα μεσήλικων που μιλούσε δυνατά. Έξω στο πεζοδρόμιο, τα μηχανάκια των delivery σχημάτιζαν μικρή ουρά.

Στο Comet η ομάδα του σέρβις αποτελείται από νέα παιδιά με καθαρά βλέμματα και γνώσεις. Ο κατάλογος, μία σελίδα με όλα τα πιάτα και τις περιγραφές, ήταν καθαρός, περιεκτικός και κυρίως κατανοητός. «Share it» για μοίρασμα στη μέση με chicken wings, cauliflower nuggets, mac n’ cheese, aioli sriracha corn και άλλα. «Salad» με πρωτεϊνούχους συνδυασμούς που σερβίρονται άνετα ως κυρίως πιάτα. 16 επιλογές smased burgers για όλα τα γούστα, 3 επιλογές Bao buns και 5 επιλογές για κυρίως με rib-eye, T-Bone, μπιφτέκι και κοτόπουλο σχάρας.

Από τις σαλάτες επέλεξα τη Miss Tortilla, γιατί είχε tri tip (κοπή από το κιλότο του βοδινού). Βγήκα κερδισμένη γιατί ήταν ζουμερό και πεντανόστιμο, λεπτοκομμένο και περασμένο στη σχάρα, ακουμπούσε σε πράσινη σαλάτα με dressing sweet chili και τραγανές τηγανητές tortilla που έδιναν τρομερή τσαχπινιά. Πολύ ωραία επιλογή.

Από τα burger διάλεξα το Surf n Turf, που έρχεται σε μαύρο, αφράτο ψωμάκι από χαρούπι και άνθρακα. Μέσα του περιέχει διπλό μοσχαρίσιο smashed μπιφτέκι, γαρίδα τηγανισμένη σε panko, cheddar, ζωηρό iceberg, πικλαρισμένο μωβ λάχανο (δικής τους παραγωγής) και μαγιονέζα kimchi. Το συνόδευσα με βελγική ξανθιά μπίρα και ξανασκέφτηκα τις γεύσεις.

Το κρέας ήταν ποιοτικό, η συνταγή καθαρή, άφηνε την πρώτη ύλη να φανεί. Ξέφευγε λίγο στο αλάτι αλλά ήταν ζουμερό, με τη γαρίδα ολόκληρη στο κέντρο να κερδίζει τις εντυπώσεις. Το ψωμάκι σούπερ, ανάλαφρο και νόστιμο.

Και πάμε στα επιδόρπια

Γεννημένη γλυκατζού, δεν μπορούσα να μη δοκιμάσω δύο. Brownies με παγωτό βανίλια, καβουρδισμένο φουντούκι, ganache σοκολάτας και καραμέλα, αλλά και το Snickers, που είναι και πρώτο στον κατάλογο με sable breton crumble, peanuts, σοκολάτα γάλακτος, αλμυρή καραμέλα, φιστικοβούτυρο και bitter σοκολάτα.

Και εδώ πραγματικά είναι να απορεί κανείς, πώς δεν έχουν ανοίξει ακόμα ένα Comet sweet corner δίπλα στο κυρίως, για να παίρνουμε 4-5 κομμάτια φεύγοντας για το σπίτι;

info
Σωκράτους 3, Μελίσσια 15127, τηλ: 21 0700 1407

 

Διαβάστε επίσης

Starlight: Περιμέναμε μία ώρα στην ουρά για το talk of the town smash burger της Αθήνας

Big Nick: Εστιατορικά burgers με χειροποίητες in house παρασκευές