Από παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν βομβίδια μέχρι σύγχρονες γαστροταβέρνες που προσφέρουν καρπάτσιο, η Θεσσαλονίκη τα έχει όλα και είναι όλα νόστιμα. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι αυτή η πόλη είναι φτιαγμένη από καλοφαγάδες που μαγειρεύουν για καλοφαγάδες. Κρεατικά ή θαλασσινά, της ώρας ή μαγειρευτά, στα κάρβουνα ή στη γάστρα, η συμπρωτεύουσα έχει πολλές επιλογές. Στο Cantina επισκεφθήκαμε πολλές και ξεχωρίσαμε 15 ταβέρνες που έχουν έναν νόστιμο λόγο για να τις επιλέξετε κι εσείς.
Οι 15 ταβέρνες που ξεχωρίσαμε στη Θεσσαλονίκη
1. Μούργα, γαστροταβέρνα, για θράψαλο στη φωτιά
Χριστοπούλου 12, Κέντρο, τηλ.: 2310 268826
2. Ηλίοπετρα, γαστροταβέρνα, για λαβράκι καρπάτσιο
Αισχύλου 5, Κέντρο, τηλ.: 2310 4055553
3. Σέμπρικο, μπακαλοταβέρνα, για το συκώτι
Φράγκων 2, Κέντρο, τηλ.: 2310 557513
4. Νέα Φωλιά, νεοταβέρνα, για γλυκοκαυτερά κοψίδια
Αριστομένους 4, Κέντρο, τηλ.: 2310 960383
5. Τρεις μαζί, ταβέρνα, για τον μουσακά
Μορκεντάου 1-3, Κέντρο, τηλ.: 2310 279444
6. Κιτς και σ’ εφαγα, γαστροταβέρνα, για τη στραπατσάδα αλλιώς
Ολύμπου 89, Κέντρο, τηλ.: 2315 519191
7. Διαγώνιος, ταβέρνα-ψησταριά, για σουτζουκάκια
Στρ. Καλλάρη 13, Κέντρο, τηλ.: 2310 260958
8. Μπακάλικον, ταβέρνα, για κεφτεδάκια
Πλ. Ναυαρίνου 7, Κέντρο, τηλ.: 2310 227676
9. Αργοφαγείο, ταβέρνα, για σμυρνέικα σουτζουκάκια
Απελλού 6, Πλ. Ναυαρίνου, τηλ.: 2310 221755
10. Τσινάρι, ταβέρνα-ουζερί, για τζιγεροσαρμά
Αλ. Παπαδοπούλου 74, Άνω Πόλη, τηλ.: 2310 284028
11. Η Ντάνγκαρα, γαστροταβέρνα, για πανσέτα φούρνου
Αρμενοπούλου 26, Ροτόντα, τηλ.: 2310 204452
12. Τρυγήτης, γαστροταβένρα, για κεμπάπ τόνου
17 Νοέμβρη 12, Πυλαία, τηλ.: 2317 700903
13. Παλιά Αθήνα, κρεατοταβέρνα, για μοσχαρίσιο φιλέτο
Ίμβρου 24, Κάτω Τούμπα, τηλ.: 2310 912292
14. Φύτρα, γαστροταβέρνα, για πεϊνιρλί με ξινοτύρι
Αδριανουπόλεως 10, Χαριλάου, τηλ.: 2310 318747
15. Τα μπακαλιαράκια του Αρίστου, ταβέρνα, για τηγανητό μπακαλιάρο
Κατούνη 3, Λαδάδικα, τηλ.: 2310 542906
Διαβάστε επίσης
41 ταβέρνες στο κέντρο της Αθήνας για όσους αναζητούν αυθεντική ελληνική κουζίνα
13 ταβέρνες στην Ήπειρο για όσους αναζητούν παραδοσιακές γεύσεις σε βουνό και θάλασσα