Η λέξη κάρυ (curry), που συνήθως αναφέρεται σε µείγµα µπαχαρικών, είναι µία από τις πολλές που πέρασαν στην αγγλική γλώσσα εξαιτίας της µακράς σχέσης της Αυτοκρατορίας µε τη νότια Ασία και ιδιαίτερα την Ινδία.
Η ρίζα της βρίσκεται στη γλώσσα των Ταµίλ, όπου kari σηµαίνει «σάλτσα για το ρύζι». Κύρια αλλά όχι µοναδικά συστατικά του ο κουρκουµάς, το τσίλι, το κύµινο, η κανέλα, ο κόλιανδρος, το µοσχοσίταρο, το καρδάµωµο, τα φύλλα κάρυ. Καυτερό, µέτριο ή γλυκό, σχεδόν κάθε νοικοκυριό στην Ινδία έχει τα δικά του µείγµατα!
Δείτε επίσης:
Πότε χαλάνε τα μπαχαρικά;
Το μυστικό για να απελευθερώσουν τα μπαχαρικά το άρωμα τους
Η κουλτούρα της ινδικής κουζίνας