Όταν το σπίτι της γιαγιάς Τριανταφυλλιάς στην Καισαριανή μετατράπηκε στο γλυκύτατο εστιατόριο «Βουρλιωτίνα», κράτησε χαρακτήρα και τη διακριτική παρουσία των αναμνήσεων. Μαζί τους και τις φωτογραφίες της οικογένειας.
Αυτό το ντεκόρ σε γοητεύει. Όπως σε γοητεύει και η κουζίνα της Τριανταφυλλιάς της νεώτερης, που εμμένει στις συνήθειες της, σε μια κουζίνα φορτισμένη συναισθηματικά. Διδάχθηκε τη σμυρνέικη κουζίνα από τις γιαγιάδες και τις θείες, μαγείρισσες εν γένει μιας οικογένειας που από τα Βούρλα της Σμύρνης βρέθηκε στην Καισιαριανή με μια βαλίτσα μνήμες και μια κατσαρόλα γεμάτη νοστιμιές.
Πεντανόστιμα μπουρεκάκια μελιτζάνας
Τα αγνά υλικά των πιάτων είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Μαγειρεύει με πρώτης απόσταξης ελαιόλαδο, το λεγόμενο αγουρέλαιο, που είναι προϊόν της οικογενειακής παραγωγής (κορωνέικης ποικιλίας), οι ζύμες κάθε είδους πίτας, είναι όλες χειροποίητες, με κρέατα ελληνικά και φρέσκα λαχανικά. Και πολλά μπαχάρια φυσικά.
Μη χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την πίτα με το χειροποίητο φύλλο και φυσικά το μαντί
Όλα αυτά στο σύνολό τους συνθέτουν μια γευστική ανθολογία που ήρθε για να μείνει. Πιάτα όπως η σαλάτα ταμπουλέ, η πίτα Καισαρείας με παστουρμά, ο καβουρμάς με αυγό και τυρί, το χιουνκιάρ μπεγεντί, τα σουτζουκάκια, το μαντί, το καΐσι, πλήθος άλλων σπιτικών εδεσμάτων αλλά και το κέρασμα στο τέλος με το εξαίσιο σπιτικό λικέρ και το γευστικότατο καζάν ντιπί, αποτελούν ένα μουσείο μικρασιατικής γεύσης, μια άκρως προσωπική συνταγή επιτυχίας. Θα ξαναπάμε!
info
Βασ. Αλεξάνδρου 10 & Υμηττού, Καισαριανή, τηλ. 210 7291545.