Με τις θερμοκρασίες τον Οκτώβρη να φτάνουν τους 28 βαθμούς το καλοκαίρι συνεχίζεται… και εμείς δεν χάνουμε ευκαιρία να βρίσκουμε εστιατόρια σε νησιά -και όχι μόνο- που μας κίνησαν το ενδιαφέρον. Ένα από αυτά είναι και το Prego στο Μασούρι Καλύμνου, που ειδικεύεται στη μεσογειακή κουζίνα και ανήκει στα αδέλφια Θέμις και Παντελή Βούρο. Τον τελευταίο τον γνωρίσαμε όλοι από το φετινό MasterChef και ήταν σίγουρα από τους παίκτες που δεν πέρασε απαρατήρητος. Όχι μόνο για το στριφογυριστό… μουστάκι του και για τον επικό καυγά του με τον Χαράλαμπο που έγινε viral, αλλά και για το μαγειρικό του ταλέντο.

Ο Παντελής, λοιπόν, στην κουζίνα και η αδερφή του Θέμις στην υποδοχή κρατάνε το Prego ανοιχτό μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη και σερβίρουν ένα προσεγμένο μενού με δημιουργικές ανησυχίες τόσο στην εμφάνιση όσο και στη σύνθεση. Μαζί στην κουζίνα του Prego φέτος είναι και ο συμπαίκτης του Παντελή στο Masterchef 3 ο Ζαχίρ Γιαβαρί.

Αν βρεθείτε, λοιπόν, στην Κάλυμνο αξίζει να δοκιμάσετε την παραδοσιακή σαλάτα της Καλύμνου Μερμιζέλι, τουτέστιν κρίθινη κουλούρα, ντομάτα, ελιές, κοπανιστή Καλύμνου και καπνιστή μελιτζάνα, αλλά και το Χταπόδι σχάρας, που έρχεται στο πιάτο σε σχήμα το μουστάκι του Παντελή και περιέχει κράκερ φύκι νόρι, ταραμά με μελάνι σουπιάς, πίκλες κρεμμύδι καρότο! Ο Φρέσκος τόνος φιλέτο είναι ένα όνειρο, αφού έρχεται ψητός σε κρουστά από αρωματικά βότανα και σερβίρεται με πουρέ κουνουπιδιού και παντζαριού, λαχανικά γλασέ και ρύζι. Φυσικά ανάρπαστη γίνεται και η αχινομακαρονάδα του Παντελή οπού είχε κέρδισε τους κριτές και τις εντυπώσεις όλων και στο τηλεπαιχνίδι. Στον κατάλογο θα βρείτε και ειδικό section για vegans, κάτι που μας έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση!

info
Μυρτιές, Κάλυμνος, τηλ. 2243 048080, www,pregokalymnos.gr.
Το εστιατόριο είναι ανοιχτό από αρχές Απριλίου μέχρι τέλη Νοέμβριου.