Θα την έλεγες και νεοταβέρνα εξαιρετικά αφιερωμένη στο ψάρι. Το οποίο πάει παντού και σερβίρεται φρεσκότατο ακόμη και στο βουνό (των βορείων προαστίων για παράδειγμα).
Η νέα ψαροταβέρνα σου ανοίγει την ψυχή με το ντεκόρ της, σου φτιάχνει τη διάθεση με τσίπουρα από τα άπαντα των αποσταγμάτων της επικράτειας, φτιάχνει μεζεδάκια ολίγον-τι νεωτεριστικά και εξαπλώνεται γνωρίζοντας τρελό σουξέ χάρη στις τιμές της, που κρατούν χαμηλά τα μικρόψαρα του Αιγαίου και οι φιλικές τιμές των ιχθυοτροφείων και των κατεψυγμένων. Η ώρα της «ψαρούκλας» παρήλθε μαζί με το τέως λάιφ-στάιλ, τώρα τρώμε «ψαράκι» και πολύ το χαιρόμαστε.
* Σαρδελάκι: Από τους πρώτους διδάξαντες του είδους -και τώρα πια είναι δύο- έχει ήδη διαγράψει μια λαμπρή ιστορία φτιαγμένη από τόνους ψητής λαχταριστής σαρδέλας, αλάδωτο τραγανό φιλεταρισμένο γαύρο, θράψαλο, μπακαλιάρο σκορδαλιά, φάβα και τσιροσαλάτα.
Πανδώρας 16, Γλυφάδα, τηλ. 211 4021195 & Λ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 9670913.
* Ψαράκια & Θαλασσινά: Σε ντεκόρ που κάνει «καλή» έξοδο, δίσκος με κρύα ορεκτικά, γαρίδες σαγανάκι και μύδια κρασάτα αχνιστά, λαβράκι ψητό, θράψαλο και γαριδομακαρονάδα.
Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6855932. Ψαράκια & Θαλασσινά θα βρείτε και στη Βάρκιζα (Λεωφόρος Ποσειδώνος 14, τηλ. 2109654138) και στη Νέα Κηφισιά (Ιλισίων 27, τηλ. 210 6203622)
* Ψαρού: Μια μπαλάντα για κάθε μικρόψαρο στα τραπεζάκια μέσα στο πράσινο, κουτσομούρα, αθερίνα, σαρδελάκι και προσφυγάκια, γαριδομακαρονάδα με φινόκιο και ούζο αλλά και μύδια με τεριγιάκι και τσίλι σος.
46ο χλμ Αθηνών-Σουνίου, Σαρωνίδα, τηλ. 22910 55171.
Φωτογραφία ανοίγματος: clairy moustafellou
Δείτε επίσης:
Στα top στέκια της ψαροφαγίας, μέρος Β’