Με ιστορία 25 ετών στη γευστική σκηνή το αγαπημένο βορειο- ιταλικό εστιατόριο ανανεώθηκε με τα Amici Miei, τα νέα θεματικά μενού του και το επίσης νεοφερμένο κυριακάτικο brunch, δίνοντάς μας επιπλέον λόγους για να το επισκεφτούμε.
Ξεκινάμε από τα Αmici Miei menus που μάς περιμένουν από Παρασκευή ως Κυριακή και πληρούν -και με το παραπάνω- τη σχέση ποιότητας – τιμής, αφού αποτελούνται από τέσσερα πιάτα και τουλάχιστον τρία ποτήρια κρασί, ενώ οι τιμές κυμαίνονται από 40- 55 ευρώ. Τα μενού, που θα εναλάσσονται σε εβδομαδιαία βάση, επιμελείται είτε η ομάδα των σεφ του εστιατορίου, είτε αγαπημένοι αναγνωρισμένοι guest chefs, ενώ συχνά καλεσμένοι θα είναι και οινοπαραγωγοί του ελληνικού αμπελώνα.
O Ivan Ottaviani, γνώστης και λάτρης της τρούφας και του καλού κρασιού
Δεν είναι, όμως, τα Αmici Miei menus η μοναδική αφορμή για να το επισκεφτούμε αφού ο δημιουργικός Ivan Ottaviani σχεδίασε επίσης ένα απολαυστικό brunch menu που έχει κλασικό χαρακτήρα. Οι επιλογές για το ξεκίνημα, με δροσερό και “φρουτώδη” χαρακτήρα, περιλαμβάνουν φρέσκο χυμό πορτοκάλι ή grapefruit, φρέσκες φράουλες frullato ή rossini με επίσης φρέσκιες φράουλες και prosecco. Η όμορφη, “ιταλιάνικη” φινέτσα του χώρου έρχεται και δένει υπέροχα με ζεστά ροφήματα όπως σοκολάτα, τσάι αλλά και capuccino ενώ οι αμετανόητοι λάτρεις του καλού αρωματικού καφέ εδώ μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι! Ο απολαυστικός caffè espresso Arabica Danesi καθώς και οι σπάνιες ποικιλίες Caffè espresso Finca Kilimanjaro από την περιοχή Santa Ana, bourbon από το El Salvador και SL28 είναι επιλογές που προφανώς και δεν μπορούμε απλά να προσπεράσουμε.
Ωδή στο αβγό το brunch, με την αυθεντική Frittata Italiana να έχει την πρωτοκαθεδρία. Τα χτυπημένα αβγά ψήνονται στο φούρνο με κολοκυθάκια, κρεμμυδάκια στιφάδο, μανιτάρια, μαϊντανό και παρμεζάνα και, στο τελείωμα, το ωμό prosciutto S.Daniele συμπληρώνει τη νοστιμιά τους. Τα αβγά μάτια με το άψογα σοταρισμένο σπανάκι και φρέσκια μαύρη τρούφα, καθώς και η ομελέτα με χαβιάρι σολομού ήταν λιτά αλλά νόστιμα. Τα αβγά benedict, ποσαρισμένα με σάλτσα hollandaise, καπνιστό σολομό, guacamole και τραγανό χειροποίητο σπιτικό panino, είναι επίσης μία ενδιαφέρουσα πρόταση, ενώ τα tournedos από τόνο maguro με πουρέ από φινόκιο και σαλάτα πορτοκαλιού είναι πιάτο για ιδιαίτερα γούστα. Η δροσερή και ίσως πιο ανάλαφρη πρόταση του καταλόγου είναι η πολύφυλλη σαλάτα με προσούτο Culatello, ενώ το γεύμα ολοκληρώνεται γλυκά με mascarpone ή γιαούρτι με φρέσκιες φράουλες και μέλι.
info
Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, τηλ. 210 7234102. Κόστος: € 55-65/άτομο. Κόστος Αmici Miei menu: € 40-55/άτομο. Σάββατο – Κυριακή και μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.