Το Γκάζι δεν το πολυσυμπαθώ πλέον. Έχει γίνει πιο μαζικό και έχει χάσει αυτό που ήταν παλιά. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόλογα μέρη για να πας. Ένα από αυτά είναι και το Barrio, που άνοιξε πέρυσι. Ωραίος χώρος, με βιομηχανική διακόσμηση, που φαινόταν ότι θα έκανα τη διαφορά στην Τριπτολέμου. Η αλήθεια είναι ότι η μπάρα του έπαιζε δυνατά μιας και τη λίστα των κοκτέιλ υπέγραφε ο Βασίλης Κυρίτσης του Τhe Clumsies, όμως, στο τομέα του φαγητού φαινόταν φανερά η αδυναμία του.
Ο Βασίλης Κυρίτσης (αριστερά) με τον Τάσο Μαντή (δεξιά)
Όλα αυτά όμως την περασμένη σεζόν. Γιατί φέτος τα νέα που μας ήρθαν μας έκαναν να χαρούμε, αφού το μαγαζί, εκτός του ότι συνεχίζει τη συνεργασία του με τον Βασίλη, ανέθεσε την κουζίνα του σε έναν από τους πιο αξιόλογους Έλληνες chef, στον Τάσο Μαντή, της βραβευμένης Hytra. Φυσικά δεν θα δούμε εδώ την άκρως δημιουργική πλευρά του Τάσου -Γκάζι είναι αυτό- αλλά μια πιο comfort εκδοχή του με πιάτα από τη μεσογειακή κουζίνα, όπως: λιγκουίνι με μοσχαράκι ραγού και κρητική ξινομυζήθρα, κόκορα με πουρέ σελινόριζας, άγρια μανιτάρια και λαχανικά και πολλά ακόμα. Φυσικά περισσότερα θα σας πούμε όταν το επισκεφτούμε και δοκιμάσουμε από κοντά.
info
Τριπτομέλου 10 & Ευμολπιδών 24, Γκάζι, τηλ. 210 3477379.