Στα Άνω Λαδάδικα ανακαινίζεται πυρετωδώς το επόμενο trend της πόλης αλλά θα το λατρέψεις κι εσύ που γοητεύεσαι από την αίγλη των ερειπωμένων εμπορικών οίκων και τα σιωπηλά, μισογκρεμισμένα νεοκλασικά.
Το σουτζουκάκι του μπαμπά Λάμπρου ήταν μια σχεδόν υπαίθρια ψησταριά με λαϊκό προφίλ, που έψηνε το διάσημο μεζέ της, μέχρι που ο γιος Παναγιώτης μετακόμισε πρόσφατα ακριβώς απέναντι, σε ένα εξίσου λαϊκό μαγεριό, που ταΐζει από το λαχειοπώλη μέχρι τους εναλλακτικούς μουσικούς και τους περίοπτους δικηγόρους της γειτονιάς.
Τα λαχανικά έρχονται από το δικό του μποστάνι στον Χορτιάτη μαζί με τα άγρια χόρτα και εδώ θα έρθεις κυρίως για τη μοσχαροκεφαλή που ψιλοκόβεται μέσα σε έναν πεντανόστιμο ζωμό αλλά και για το χοιρινό που λιώνει κυριολεκτικά και γίνεται λουκούμι στο φούρνο μαζί με τις μελωμένες πατατούλες του.
Εξαιρετικό σουτζουκάκι με ρώσικη, ντολμαδάκια, σπαλομπριζόλα, συκώτι, μπιφτέκι, αληθινές τηγανητές πατάτες σε τραγανή, λεπτή ροδέλα και οπωσδήποτε για παρέα, η σαλονικιά καυτερή πιπεριά στα κάρβουνα.
info
Ολυμπίου Διαμαντή 23, Άνω Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 533249.
Δείτε επίσης:
Η Ελένη Ψυχούλη προτείνει τα καλύτερα στέκια για φαγητό στη Θεσσαλονίκη