Το roof top του μικρού ξενοδοχείου Utopia άλλαξε σεφ και μενού. Συγκεκριμένα, στη δυναμική ομάδα του εστιατορίου εντάχθηκε ο σεφ Στάθης Χρηστίδης, ο οποίος αν και 29 χρονών μετράει 13 χρόνια στις κουζίνες.
Ο Στάθης Χρηστίδης έχει μαθητεύσει δίπλα σε βραβευμένους σεφ, όπως ο Γιώργος Βενιέρης και ο Δημήτρης Κατριβέσης, ενώ έχει δουλέψει και σε απαιτητικά εστιατόρια της Αγγλίας, της Ισπανίας, του Μαϊάμι και της Καραϊβικής.
Μέσα από τις συνταγές του έχει καταφέρει να παντρέψει άρτια τις εξωτικές γεύσεις και τις fusion επιρροές με αγαπημένα ελληνικά πιάτα, όπως ο λαχανοντολμάς, που έρχεται σερβιρισμένος με την μορφή dumpling και έχει μια φοβερή αίσθηση δροσιάς από το λέμονγκρας και το σχοινόπρασο. Στην ίδια λογική στα κυρίως βρίσκουμε τον πιο διάσημο ελληνικό συνδυασμό κρέας, ψωμί, τυρί σε ένα πιάτο αριστούργημα με φιλέτο μοσχάρι, σάλτσα κοκκινιστού, κατσικίσιο τυρί και τουίλ ψωμιού. Όσον αφορά τα γλυκά και εδώ πρωταγωνιστεί δημιουργικά η ελληνικότητα με ένα χωριάτικο γιαούρτι έκπληξη, που έχει εκτός των άλλων μέλι, τσίλι, καραμελωμένη σοκολάτα και μπισκότο λουίζα.
Όλο τα πιάτα του μενού συνθέτουν ένα παζλ αναδόμησης της ελληνικής κουζίνας με βασική όμως αρχή την νοστιμιά και όλα κάνουν εξαιρετικό pairing με τα κρασιά που επιμελείται ο sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος. Το ίδιο πνεύμα εξέλιξης επικρατεί και στα cocktails με καινούργιες summer συνταγές από τον Γιάννη Πίσσα.
info
Manouka Ξενοδοχείο Utopia, Ερμού 46, Αθήνα, τηλ. 2103241814.
Διαβάστε ακόμη
Koκτέιλ με άρωμα Ελλάδας και ξεχωριστή θέα!
20+3 διευθύνσεις για να βγούμε στο Κουκάκι
Στο Le Petit Bistrot (πρώην Chez Lucien) για entrecôte. Η Θάλεια Τσιχλάκη δοκίμασε και σχολιάζει.