Με νέα πιάτα, που αγκαλιάζουν τα εποχικά υλικά, υποδέχεται τον χειμώνα το εστιατόριο Mono στο κέντρο της Αθήνας.

Η χειμερινή πρόταση του σεφ Βασίλη Βασιλείου περιλαμβάνει πληθωρικά πιάτα με ελληνικές γεύσεις αλλά και πινελιές από εξωτικές κουζίνες, ιδανικά για ένα οικογενειακό τραπέζι, με τα φαγητά να στήνονται στη μέση για να τα μοιράζονται όλοι. Ειδικότερα, στο νέο μενού βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, «αλά πολίτα» ταρτάρ σολομού με αγκινάρες, σεβίτσε μυλοκόπι και όστρακα, μεξικάνικα τάκος με κεμπάπ, τηγανητούς γίγαντες, λαχανοντολμάδες με τραχανά και κόκκινο αβγολέμονο, ριζότο με πάστα σύκου και καρίκι Τήνου, αλλά και δυο συνταγές με γιουφκά, μια αλμυρή και μια γλυκιά -μπουρέκι και μπουγάτσα.

Το μενού συνδυάζεται με μια μεγάλη λίστα κρασιών με 160 ετικέτες, με πολλές ελληνικές, εξαιρετικά αξιόλογες νέες ποικιλίες σταφυλιών και παλιές σοδειές, που επιμελείται η sommelier Γιώτα Βαμβακά, σύζυγος του Βασίλη.

Prix-fixe set menu, από 13:00 έως 19:00, τις καθημερινές
Φέτος το Mono παράλληλα με το à la carte menu, προσφέρει και διαφορετικά menu τριών πιάτων, όλα με κρέας ή ψάρι, πρώτο, κυρίως και γλυκό, μαζί με ένα ποτήρι κρασί, σε πλούσιες μερίδες και true value fixe τιμή 24€ ή 29€, για lunch break.

Στο πρώτο μενού μπορείτε να απολαύσετε κροκέτα πατάτας με ουρά μόσχου και ζεστό τυρί fontal ή κεφτεδάκια γαλοπούλας με εστραγκόν και τηγανητούς γίγαντες για ορεκτικό και σνίτσελ ή παπαρδέλες με ουρά από μοσχάρι για κυρίως, και να κλείσετε με ένα signature Τροπικό Όνειρο (παρφέ λευκής σοκολάτας με μάνγκο, πάνω σε καμένη μαρέγκα). Στο δεύτερο μενού μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε σαλάτα άισμπεργκ με κόκκινα φασόλια, χωριάτικη με κουλούρι Θεσσαλονίκης ή χειμωνιάτικο χταπόδι με τεμπούρα για πρώτο, ρολό γαλοπούλας με πορτοκάλι και φασκόμηλο, σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με μελάσα ή σολομό σε χυμό παντζαριού και μαύρο ρύζι, και να κλείσετε με ένα Banoffee κρεμέ μπανάνας σε τραγανή σοκολατένια τάρτα ή με signature μπακλαβά με παγωτό σφένδαμο και καρύδι. Σημειώνεται ότι το prix-fixe set menu σερβίρεται από 13:00 έως 19:00, πλην Σαββατοκύριακου.

Μενού Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στο ετοιμάζουν σπέσιαλ μενού 6 πιάτων, που συνδυάζονται αντίστοιχα και με 6 κρασιά. Ειδικότερα, το μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει:
* Amuse bouche (ντολμάς με ταρτάρ χτένια και τόνο,χυμός αγγουριού με λεμόνι κονφί,αφρός λέμονγκρας) / ΚαρανίκαBrut, Cuvee Speciale, ΚτήμαΚαρανίκα, Αμύνταιο, Ξινόμαυρο
* Βελουτέ καπνιστής γλυκοπατάτας με guanciale,λάδι πάπρικας και κουλούρι Θεσσαλονίκης / D’ Alamel, Casa Lapostolle 2017, Chardonnay
* Φουα γκρα σωτέ, γαρίδα τεμπούρα,πουρές φινόκιο,σάλτσα πορτοκάλι / F by Foivos Papastratis, Π.Γ.Ε. ΠλατιέςΒοιωτίας2017, Ασύρτικο, Μοσχάτο
* Ριζότο Βιαλόνε Νάνο με δαμάσκηνα και gorgonzola dolce / By Ott, Domaines OTT,Cotes de Provence AC 2018, Cinsault, Grenache, Syrah
* Black Angus beef shoulder tender bourguignon, πουρές πατάτας με τρούφα, φασολάκια /Λημνιό,Κτήμα Γκαράλη, Π.Γ.Ε. Λήμνος 2017, Λημνιό
* Ναμελάκα λευκής σοκολάτας,καραμελωμένα φιστίκια Βραζιλίας, ντακουάζ ινδοκάρυδου, αφρός πικραμύγδαλο / Moscato d’Asti Pietro Forno, Belbo D.O.C.G. Ιταλία2018
Κόστος: 50€ / άτομο – Wine Matching: 25€

Το μενού της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει:
* Amuse bouche (ταρτάρ με σφυρίδα, πιπεριά Φλωρίνης, μους καπνιστής πέστροφας,αφρός ντομάτας με τσιμένι) / Veuve du Vernay NV Ice Rosé, Sparkling,France, Syrah
* Βελουτέ αγκινάρας με αστακό, αφυδατωμένο κρεμμύδι και λάδι άνηθου / Μαλαγουζιά, Κτήμα Aρβανιτίδη Π.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη 2018, Μαλαγουζιά Βιολογικής Καλλιέργειας
* Καρπάτσιο μόσχου με ψίχα βασιλικού καβουριού, σαλάτα με σελινόριζα, καρότο και φύκια wakame, μαγιονέζα αχινού /
Ασύρτικο Βόιλα, Κτήμα Λυραράκη, Π.Γ.Ε Κρήτη 2017, Ασύρτικο
* Ραβιόλια με κολοκύθα και πικραμύγδαλο,πάπια σωτέ, πέστο κολοκυθόσπορου / Delas Frères, Vin de Pays d’ Oc , Cotes du Rhone 2017, Viogner
* Φιλέτο αγριογούρουνου, πουρές πατάτας με καλαμπόκι, κροκέτα ρυζιού με λιαστή ντομάτα, λαχανάκια Βρυξελλών και σάλτσα με μέλι και λάιμ / Cote du Rhone, Chateau de St. Cosme A.O.C. Rhone 2015, Syrah
* Μπάρα πικρής σοκολάτας, cremeux κάστανο, καραμελωμένα φουντούκια, αφρός gingerbread, touile πορτοκάλι / Ramos Pinto Tawny Port
Κόστος: 60€ / άτομο – Wine Matching: 30€

info
Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, πλατεία Μητρόπολης, Αθήνα, τηλ. 210 3226711.