Μπορεί να άργησε να ανοίξει, αλλά τελικά στα μέσα του Ιούλη η Μύκονος υποδέχτηκε το διεθνές concept του surf and turf από το διεθνές group εστίασης Food Fund International και τον Έκτορα Μποτρίνι.
Πρόκειται για ένα εστιατόριο που συνδυάζει κρέας και θαλασσινά σε ένα περιβάλλον με έμπνευση από τη Νότιο Αφρική, που χαρακτηρίζεται από γήινα χρώματα, νησιώτικη διάθεση και διεθνές προσωπικό. Το ολοκαίνουριο Inyama βρίσκεται στην Πλατεία Αγίας Μονής πίσω από την Παραπορτιανή στη Χώρα.
Τί σημαίνει όμως Inyama; Είναι η λέξη που χρησιμοποιεί η φυλή των Ζουλού στη Νότιο Αφρική για να πει «κρέας» και ανταποκρίνεται στη μακρόχρονη και τεράστια εμπειρία, που διαθέτει το FFI στο χώρο, παρέχοντας στους πελάτες του τα καλύτερα cuts από ωριμασμένο μοσχαρίσιο κρέας Νέας Ζηλανδίας και Αυστραλίας, ικανοποιόντας την “turf” υπόσχεση του εστιατορίου. Στη “surf” πλευρά τώρα θα βρούμε αστακούς, ξιφία, τόνο και θαλασσινά από τα βάθη του Αιγαίου, όλα επιλογής του έμπειρου Έκτορα Μποτρίνι.
Ανάμεσα στα star πιάτα του Inyama συγκαταλέγονται το zigonier, μία από τις οικογενειακές συνταγές των Μποτρίνι, ενώ ξεχωρίζουν επίσης η συγκλονιστική αστακομακαρονάδα, το μοναδικό mix grill, το burger και τα steaks χωρίς προηγούμενο.
Εντυπωσιακά όμως είναι και τα cocktail του Inyama, για τα οποία έρχεται bar manager από το Dubai. Ξεχωρίζουν τα 1,5 λίτρου giant cocktails σερβιρισμένα σε ποτήρια μαρτίνι για όλη την παρέα. Στα συν και η wine list η οποία περιλαμβάνει ετικέτες για κάθε γούστο συμπληρώνοντας διακριτικά το κάθε πιάτο.