Το φινετσάτο μικροσκοπικό bistrot του Κολωνακίου λειτουργεί και φέτος από τους  Γιάννη Μαλούχο, Γιώργο Λυκιαρδόπουλο και Δήμο Στασινόπουλο, προσφέροντας εμπειρίες κλασικής και σύγχρονης γαλλικής κουζίνας με τη δυνατή υπογραφή του Απόστολου Τραστέλη στο μενού.

bistrot2

Η μικρή, ατμοσφαιρική του σάλα δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο του «le Μignon»: λίγα τετραγωνικά, που χωρούν όμως πολύ γαλλικό στυλ και φινέτσα. Μαρμάρινα τραπέζια και δερμάτινοι καναπέδες- με την υπογραφή της σκηνογράφου Αθανασίας Σμαραγδή- δημιουργούν το «σκηνικό» ενός γαλλικού bistrot που συμπληρώνεται από vintage νοσταλγικές λεπτομέρειες αλλά και κλασικές γαλλικές μελωδίες.

bistrot5

Η κουζίνα, από τον σεφ Δημήτρη Σταμούδη, προτείνει κλασικές γαλλικές σπεσιαλιτέ με σύγχρονες εμπνευσμένες παρεμβάσεις: Σούπα κολοκύθας βελουτέ με κάστανα και κρέμα μοσχοκάρυδο, μύδια αχνιστά με τζίντζερ και λεμόνι, ζεστή σαλάτα «Nicoise» με ελαφρά ψημένο σολωμό και μελάτο αυγό σε κρούστα μυρωδικών, φιλέτο λαυράκι με αγγινάρες αλά πολίτα, μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα κρασιού και πουρέ πατάτας. Το «σήμα κατατεθέν» του εστιατορίου εξακολουθεί να είναι η αντρεκότ Café de Paris με λεπτοκομένες πατάτες τηγανητές, ενώ δυνατή γευστική πρόταση παραμένουν τα μοσχαρίσια μάγουλα μπουργκινιόν με αφρό πατάτας, τα οποία αργοψήνονται για τρεις μέρες πριν φτάσουν στο πιάτο μας. Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κροκ μεσιέ και κροκ μαντάμ – τα τυπικά εδέσματα των γαλλικών bistrot- που σπάνια κανείς μπορεί να απολαύσει στην Αθήνα.

extra2

Η γευστική εμπειρία κορυφώνεται με λαχταριστά επιδόρπια, όπως η μους σοκολάτας γάλακτος με κάστανο, αχλάδι, crumble φουντουκιού και παγωτό βανίλια, αλλά και η κρεμ μπριλέ με φρέσκια βανίλια.

info

Bistrot Le Mignon, Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, τηλ. 210 7242717. Κυριακή βράδυ και Δευτέρα κλειστά.

Το άρθρο της εβδομάδας