Ο Δημήτρης Εικοσιδυός είναι θρύλος! Από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας του Ντερλικατέσεν, ήταν ο πρώτος που έφερε στην Ελλάδα την ιδέα για το νεο-σουβλάκι. Όλη η πόλη τον ξέρει προσωπικά και τρώει μόνο από τα χέρια του γιατί είναι ο μέγας μάγος-σαλτιμπάγκος της επικοινωνίας και έχει και το χούι να κερνά όλο τον κόσμο.

Στο ολοκαίνουριο 22 του, τον πέτυχα στο δίπλα μαγαζί να ψωνίζει μια σακούλα σοκολάτες για να κεράσει μια κοριτσοπαρέα του εξωτερικού που έκανε την τιμή στο καινούριο του μαγαζί. Αν δοκιμάσεις το καλαμάκι του, σκέτο ή μέσα σε αφράτο ψωμάκι με αληθινές πατάτες, το μπιφτεκάκι μόνο από μοσχαρίσιο κιμά ή το πούπουλο-κεμπάπ από χοιρινό και μοσχάρι που λιώνει στο στόμα μέσα σε φρέσκια πίτα ημέρας, θα ευλογήσεις τη μαγική ελληνική σουβλακοπαράδοση, θα ξεχάσεις όσα ήξερες ως τώρα για το σουβλάκι.

22thessaloniki_2

Ένας ειδικός γερμανικός μαντεμένιος φούρνος-μπιζού ψήνει ολόκληρη την πατάτα, αφήνεις κατά μέρος τις σος, να νιώσεις την κρεατένια μαγεία: το μυστικό του, καλό κρέας που δεν χρειάζεται φτιασίδια και μαρινάρισμα, ψήσιμο στην ψησταριά-δική του πατέντα, γρήγορο και σε δυνατή φωτιά πάνω σε λεπτή σχάρα, μόλις βγει, λεμόνι και ρίγανη! Αυτό όμως που με άφησε άφωνη είναι το πραγματικό εργοστάσιο χειρουργείο, δέκα φορές μεγαλύτερο από το ίδιο το μαγαζί, που λειτουργεί στον πρώτο όροφο: μια μοναδική μονάδα που θυμίζει τις πιο αποστειρωμένες στιγμές του Star Trek: ο πήχης ψηλώνει. Το ένα απλό-σουβλατζίδικο είναι πια παρελθόν στις εποχές του μέλλοντος.

info
Πλατεία Αριστοτέλους 8, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 224422.

Δείτε επίσης:
Τoms: Σημείο συνάντησης στη Θεσσαλονίκη

Κάτι νέο από την “όχθη” του Νέον στη Θεσσαλονίκη