Σας μπέρδεψε ο τίτλος; Και όμως κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, αφού η γνωστή αλυσίδα ετοιμάζει την πρώτη vegan πρόταση της, που θα θυμίζει το κλασικό τηγανητό κοτόπουλο της μόνο εξωτερικά.

Τα KFC ανακοίνωσαν στα τέλη Αυγούστου ότι δοκιμάζουν μία νέα εκδοχή της διάσημης συνταγής τους, που όμως θα βασίζεται αποκλειστικά σε φυτικά προϊόντα. Συγκεκριμένα, θα κυκλοφορήσουν vegan τηγανητό «κοτόπουλο» σαν κοτομπουκιές και φτερούγες χωρίς κόκκαλο.

Οι πρώτοι που θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν είναι οι πελάτες ενός εστιατορίου KFC στην Ατλάντα της Τζόρτζια και αν οι αντιδράσεις είναι θετικές τότε θα κυκλοφορήσουν σταδιακά το νέο προϊόν τους και σε άλλα εστιατόρια της αλυσίδας.

Για τη δημιουργία των νέων προϊόντων η KFC συνεργάζεται με την αμερικάνικη εταιρεία Beyond Meat, που παράγει υποκατάστατα κρέατος από φυτικά προϊόντα. Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία που είχε το λανσάρισμα ενός vegan burger στα KFC της Μεγάλης Βρετανίας τον περασμένο Ιούνιο, η εταιρεία προσδοκά ότι και τα νέα τους προϊόντα δεν θα αργήσουν να κερδίσουν τους πελάτες τους, δίνοντας μία εναλλακτική που επίσης είναι «να γλύφεις τα δάχτυλα σου», όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι.