Το κέικ λεμονιού είναι νόστιμο και αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για όσους δεν αγαπούν τις πολύ γλυκiές γεύσεις. Άλλωστε τι πιο απολαυστικό από έναν καλό καφέ και ένα φρεσκοψημένο κέικ με άρωμα λεμόνι;
Ακριβώς για αυτό σας έχουμε την τέλεια συνταγή για ένα vegan κέικ λεμονιού. Μάλιστα, για να το προσαρμόσετε περισσότερο στις δικές σας ανάγκες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι χωρίς γλουτένη. Τι θα χρειαστούμε, όμως;
Υλικά:
100 ml έ.π. ελαιόλαδο συν λίγο ακόμη για το ταψάκι διαστάσεων 16,5 x 10,5 x 7,5 cm
275 γρ.φαρίνα
200 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 λεμόνι, το ξύσμα
χυμό από μισό λεμόνι
Για το γλάσο:
150 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στη φόρμα του κέικ απλώνουμε λίγο λαδάκι και στρώνουμε μια λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού και 170 ml κρύο νερό και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς και να μπορέσουμε να του βάλουμε το γλάσο.
Για το γλάσο: Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο αποτέλεσμα για να το περιχύσουμε πάνω στο κέικ. Ωστόσο, μην αγχώνεστε αν δεν βγει παχύρευστο το γλάσο, απλά θα τρέξει λίγο παραπάνω.
Δείτε επίσης:
Κέικ Βρώμης με λεμόνι και λευκή σοκολάτα
Κέικ βρώμης με λεμόνι και μύρτιλλα