Ενώ όλος ο κόσμος μιλά γι’ αυτόν τον διχασμό και τη δύσκολη απόφαση που έχουν να πάρουν οι απανταχού ψηφοφόροι, έχουμε ήδη μια ενδεικτική εικόνα, που μας επιτρέπει να κάνουμε προβλέψεις.

Αν και ο χάρτης της Ελλάδας έχει βαφτεί χρυσός, με τους περισσότερους νομούς να ρίχνουν την ψήφο τους στην εζα Pilsener, η συνολική διαφορά μεταξύ των εζα Pilsener και εζα Lager είναι μόλις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Αναλυτικότερα, αν και βάσει πλειοψηφίας οι περισσότεροι πολίτες φαίνεται να γεμίζουν τα ποτήρια τους με εζα Pilsener, οι Lageristas κάτοικοι κάνουν και αυτοί αισθητή την παρουσία τους. Πράγματι, είναι πολλές οι περιπτώσεις που η διαφορά μεταξύ τους είναι μικρή και δεν αποκλείεται πολλοί από αυτούς τους νομούς να βαφτούν μπλε μέχρι το τέλος της «εκλογικής διαδικασίας». Για να δούμε αναλυτικότερα τι γίνεται…

Η εκλογική αναμέτρηση πανελλαδικά
Οι περισσότεροι νομοί της Β. Ελλάδας, ολόκληρη η Κρήτη, μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου και ο νομός Αττικής, όπως όλα δείχνουν, έχουν μια αδυναμία παραπάνω στη μυστηριώδη και σαγηνευτική εζα Pilsener.

Στη Στερεά Ελλάδα, βλέπουμε τον χάρτη να μοιράζεται και τον διχασμό των ψηφοφόρων να «δίνει ένα ηχηρό παρών», αφού το μπλε διαδέχεται το χρυσό και το χρυσό το μπλε σε μια έντονη και αμφίρροπη μάχη μεταξύ εζα Pilsener και εζα Lager.

Στους Νομούς Κυκλάδων και Σάμου, όμως, οι Lageristas δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολίες, αφού το ελεύθερο πνεύμα τους και η νησιωτική αύρα δηλώνουν: «εζα Lager, δαγκωτό!»

Τα στοιχήματα συνεχίζονται…
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα των Pilseneristas ανά την Ελλάδα με φανερό το προβάδισμά τους.

Θα καταφέρουν άραγε οι Lageristas να «γυρίσουν το παιχνίδι»; Ποια παράταξη θα είναι τελικά εκείνη που θα σηκώσει το κύπελλο ή μάλλον το ποτήρι της νίκης;

Συμμετέχουμε στο μεγάλο «δημοψήφισμα» στην πλατφόρμα της εζα και ερχόμαστε αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο δίλημμα. Και δεν ξεχνάμε πως με την ψήφο μας θέτουμε κι εμείς υποψηφιότητα για πλούσια δώρα, ευγενική χορηγία της εζα!