Τέσσερις απλές συμβουλές, που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας, προτείνει η στήλη Wirecutter των New York Times.

Πιο αναλυτικά:
1. Καθαρισμός του εξαερισμού και των παραθύρων: Μπορείτε να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα τη σχάρα εξαερισμού, ώστε να απελευθερώνεται πιο εύκολα ο θερμός αέρας. Παράλληλα, η τακτική αφαίρεση βρωμιάς και σκόνης από τα τζάμια των παραθύρων σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να επιτρέψετε να μπει περισσότερο φως (και επομένως περισσότερη ζέστη) κατά τη διάρκεια της ημέρας.

2. Πλένετε τα ρούχα με κρύο αντί για ζεστό νερό: Η αλλαγή από το ζεστό νερό στο κρύο στο πλυντήριό σας μπορεί να μειώσει στο μισό την κατανάλωση ενέργειας των ρούχων. Αυτό αναφέρει το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, με τους συντάκτες της στήλης να υπογραμμίζουν πως το ζεστό νερό γενικά μπορεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά βρώμικα ρούχα καλύτερα από το κρύο, αλλά μπορεί, επίσης, να προκαλέσει μεγαλύτερη φθορά με την πάροδο του χρόνου.

3. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στον θερμοσίφωνα: «Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε κοντά στο θερμοσίφωνά σας, αφιερώστε δύο λεπτά για να ελέγξετε και ίσως, επαναφέρετε τη θερμοκρασία», συστήνει η εφημερίδα, τονίζοντας πως οι θερμοκρασίες στους θερμοσίφωνες είναι συχνά πολύ υψηλές. Στο πλαίσιο αυτό, μπορείτε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία σε τέτοιο βαθμό, που θα εξακολουθεί να σας δίνει άφθονο ζεστό νερό, εξοικονομώντας, παράλληλα, ενέργεια.

4. Μαγειρέψτε σε συσκευές πάγκου: Εάν διαθέτετε ήδη μικρότερες ηλεκτρικές συσκευές, όπως τοστιέρα, φριτέζα ή ηλεκτρική χύτρα ταχύτητας, σκεφτείτε να τις χρησιμοποιήσετε για συγκεκριμένες εργασίες αντί για τον μεγαλύτερο ηλεκτρικό φούρνο ή την ηλεκτρική σας κουζίνα. Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι φούρνοι πάγκου και οι φρυγανιέρες χρησιμοποιούν το ένα τρίτο έως τη μισή ενέργεια από έναν ηλεκτρικό φούρνο πλήρους μεγέθους και συνιστούν να χρησιμοποιείτε τον φούρνο μικροκυμάτων όταν είναι δυνατόν, καθώς και έναν ηλεκτρικό βραστήρα για να βράζετε νερό.