Sponsored Content
Το στεγνωτήριο ρούχων, παρά την εξαιρετική χρησιμότητά του, δεν είναι μια συσκευή που υπάρχει σε κάθε σπίτι κι αυτό γιατί στο παρελθόν τα στοιχεία έδειχναν ότι πρακτικά εκτός από ακριβό (τιμή αγοράς) είναι και ενεργοβόρο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν καθώς οι καταναλωτές αποδεικνύεται ότι υπολογίζουν περισσότερο τα οφέλη της απόκτησης του παρά την τιμή του.
Η αλήθεια είναι ότι ειδικά για τους φθινοπωρινούς και χειμωνιάτικους μήνες που τα ρούχα καθυστερούν σημαντικά να στεγνώσουν αυτή η εξειδικευμένη συσκευή αποδεικνύεται σωτήρια. Αρκεί να σκεφτούμε ότι μας απαλλάσσει σχεδόν εντελώς από το σιδέρωμα (το 80% των ρούχων που μπαίνουν στεγνωτήριο δεν χρειάζονται σίδερο) και ότι αντικαθιστά τον αφυγραντήρα τον οποίο χρησιμοποιούμε πολύ περισσότερο όταν απλώνουμε τα ρούχα μέσα στο σπίτι. Όσο για την κατανάλωση ρεύματος, ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να μην ξοδεύουμε πολλά κάθε φορά που βάζουμε το στεγνωτήριο σε λειτουργία.
Αγοράζουμε συσκευή διαβάζοντας προσεκτικά την ετικέτα ενεργειακής σήμανσης και φροντίζουμε να διαθέτει αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας. Έτσι τα ρούχα δεν θα υπερθερμαίνονται και δεν θα φθείρονται.
Αν έχουμε παροχή φυσικού αερίου στο σπίτι αγοράζουμε αντίστοιχη συσκευή καθώς τα στεγνωτήρια φυσικού αερίου είναι σημαντικά πιο αποδοτικά από τα ηλεκτρικά.
Τοποθετούμε στο στεγνωτήριο σε θερμαινόμενο χώρο ώστε να μην σπαταλάει έξτρα ενέργεια για να ζεσταθεί και να θερμάνει τον αέρα που θα χρησιμοποιήσει εσωτερικά.
Καθαρίζουμε τα φίλτρα αέρα μετά από κάθε χρήση.
Χρησιμοποιούμε το στεγνωτήριο όταν ο κάδος είναι γεμάτος χωρίς όμως να το παραγεμίζουμε. Έτσι δεν σπαταλάμε άσκοπα ρεύμα με πολλές αλλά «μισές» χρήσεις ενώ παράλληλα αφήνουμε τον απαιτούμενο χώρο για να κυκλοφορεί μέσα στον κάδο ο ζεστός αέρας.
Χρησιμοποιούμε τη συσκευή για συνεχόμενες χρήσεις ώστε να εκμεταλλευόμαστε τη θερμότητα που έχει ήδη συσσωρευτεί στον κάδο.