Sponsored Content 

Η μείωση κατανάλωσης νερού είναι, μετά από αυτή του ρεύματος, η βασικότερη προτεραιότητα κάθε ελληνικού νοικοκυριού. Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί αλλά και οικολογικοί αφού έχει αποδειχθεί ότι οι καθημερινές μας επιλογές και η προσαρμογή τους στα δεδομένα της εποχής αλλά και στις εκάστοτε ανάγκες μας είναι αυτή που κάνει τη διαφορά σε κάθε περίπτωση. Εν προκειμένω, υπάρχουν μερικές απλές κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε τη σπατάλη νερού και να εξοικονομίσουμε χρήματα μειώνοντας τους αντίστοιχους λογαριασμούς μας αλλά και την χρήση ρεύματος.

Ανάβουμε τον θερμοσίφωνα μόνο όσα λεπτά χρειάζεται για να ζεσταθεί το νερό που θέλουμε να καταναλώσουμε και δεν τον ξεχνάμε ανοιχτό με τις ώρες χωρίς λόγο.

Προτιμάμε τα σύντομα ντους και όχι το μπάνιο στη γεμάτη μπανιέρα.

Αγοράζουμε κεφαλές ντους και βρύσες με αεριστήρα, προκειμένου να μειώσουμε την κατανάλωση.

Κλείνουμε τη βρύση όταν πλένουμε πιάτα στο χέρι ή όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας. Στην περίπτωση των πιάτων προτιμάμε τη λύση του πλυντηρίου που έτσι κι αλλιώς κάνει οικονομία στην κατανάλωση νερού με τα ανάλογα οικονομικά και οικολογικά προγράμματα πλύσης.

Σφίγγουμε καλά τις βρύσες όταν τις κλείνουμε και αν κάποια στάζει την επισκευάζουμε άμεσα καθώς μπορεί να χάνουμε μέχρι και ένα ολόκληρο λίτρο νερού την ώρα από κάθε βρύση που τρέχει. Το ίδιο ισχύει και για το καζανάκι το οποίο σπαταλαέι πολύ περισσότερο νερό όταν τρέχει γι αυτό όταν διαπιστώσουμε ότι έχει χαλάσει το κλείνουμε από την κεντρική παροχή μέχρι να το επισκευάσουμε.

Ζεσταίνουμε μόνο όσο νερό χρειαζόμαστε στον βραστήρα, στην κατσαρόλα ή στο μπρίκι και χρησιμοποιούμε θερμός για να διατηρούμε ζεστό ή κρύο αντίστοιχα όσο νερό περισσεύει, για επόμενες χρήσεις, αντί να το πετάμε κάθε φορά.

Ποτίζουμε τις γλάστρες και τον κήπο μας νωρίς το πρωί (πριν την Ανατολή) ή αργά το βράδυ για να μην χάνεται μέρος του νερού από την εξάτμιση, ειδικά το καλοκαίρι που η ζέστη και η ξηρασία είναι έντονες.