Με το Πάσχα να είναι πλέον προ των πυλών πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες, όσον αφορά τόσο στο φαγητό, όσο και στα λοιπά έθιμα που συνοδεύουν αυτές τις ημέρες. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, εφέτος είναι πιο σημαντικό από ποτέ το Πάσχα να είναι όσο το δυνατόν πιο… οικολογικό γίνεται. Η WWF έχει κατά καιρούς αναρτήσει διάφορες ιδέες που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση:

Φαγητό: Εάν δεν είστε λάτρεις της σούβλας τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε τη λύση του φούρνου. Το ψήσιμο του αρνιού σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει πιο οικονομικό, εφαρμόζοντας τις ίδιες συμβουλές όπως και στα υπόλοιπα φαγητά. Δηλαδή, εφόσον είναι εφικτό κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τις πρώτες ύλες, μειώνοντας σχεδόν στο μισό το χρόνο ψησίματος, δεν ανοιγοκλείνουμε συνέχεια την πόρτα του φούρνου και φροντίζουμε να τον σβήσουμε περίπου ένα τέταρτο πριν το τέλος του ψησίματος. Τέλος, προσπαθήστε να ψήνετε ταυτόχρονα διάφορα φαγητά, ενώ για μεγαλύτερη οικονομία επιλέξτε να ζεστάνετε το φαγητό στα μικροκύματα. Εάν περισσέψει φαγητό υπάρχουν πολλοί τρόποι να το αξιοποιήσετε: είτε φτιάχνοντας μία νέα συνταγή είτε δίνοντας το σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Αυγά: Αντί να χρησιμοποιήσετε χημικές βαφές μπορείτε να κάνετε δικές σας οικολογικές, χρησιμοποιώντας λαχανικά, άνθη και μπαχαρικά. Το όφελος είναι διπλό: και θα έχετε εξοικονομήσει χρήματα και δεν θα περιέχουν καμία τοξική ουσία!

Λαμπάδες: Πόσα και πόσα χρήματα δεν έχουμε ξοδέψει με σκοπό να βρούμε την πλέον ξεχωριστή ή διάσημη λαμπάδα για να χαροποιήσουμε παιδιά και συγγενείς; Οι διαφημίσεις, τα χρώματα και τα σχέδια μας κατακλύζουν, αλλά μην ξεχνάτε ότι αντί μιας λαμπάδας εμπορίου μπορείτε να φτιάξετε μία με τα χεράκια σας. Εάν πάλι δεν έχετε χρόνο μπορείτε να αγοράσετε πασχαλινές λαμπάδες από οργανισμούς που βοηθάνε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και το περιβάλλον. Εξηγήστε στα παιδιά το λόγο της επιλογής σας και ότι με μία τέτοια αγορά συμβάλετε στο έργο τους, φέρνοντας χαμόγελα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.