Σε νούμερο ένα ζητούμενο αναδεικνύεται η εξοικονόμηση ενέργειας για πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους να… ρίξουν τις κιλοβατώρες που καταναλώνουν σε καθημερινή βάση. Στο πλαίσιο αυτό, ο Douleutaras συγκέντρωσε πέντε έξυπνες συμβουλές που θα βοηθήσουν στη μείωση της σπατάλης ενέργειας και άρα, στην εξοικονόμηση χρημάτων.

1. Χρησιμοποίησε τις συσκευές σου με σύνεση.
Φρόντισε, για παράδειγμα, να σβήνεις έγκαιρα τον θερμοσίφωνα όταν φτάσει την κατάλληλη θερμοκρασία. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες συσκευές σου. Τα πλυντήρια και ο φούρνος σου πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι γεμάτα.
2. Αποσύνδεσε ό, τι δεν χρησιμοποιείς.
Υπάρχει λόγος να βρίσκεται ο φορτιστής σου στην πρίζα, ενώ δεν φορτίζεις το κινητό σου; Όχι, κανένας απολύτως. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες μικροσυσκευές. Εξαιρετικό παράδειγμα αποτελεί το πιστολάκι μαλλιών που θα σε εκπλήξει το πόσο ενεργοβόρα συσκευή είναι. Όσο παραμένουν συνδεδεμένες καταναλώνουν ρεύμα και άρα και τα λεφτά σου.
3. Βάλε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας.
Ίσως αποτελεί μια προφανή συμβουλή, αλλά είναι κάτι που πραγματικά θα σε βοηθήσει! Αν και για την αγορά τους θα δώσεις λίγα παραπάνω χρήματα, η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και για ευρύ χρονικό διάστημα θα σε αποζημιώσει.
4. Αντικατάστησε τις παλιές πρίζες.
Όσο αμελητέο και να ακούγεται, πίστεψέ μας δεν είναι! Η αντικατάσταση των πριζοδιακοπτών μπορεί να σου εξοικονομήσει έως και 40% στον λογαριασμό του ρεύματος σε βάθος εξαμήνου.  Αυτό συμβαίνει, διότι με την ανανέωση τους αποφεύγεται οποιαδήποτε διαρροή από τους παλιούς πριζοδιακόπτες και έτσι πετυχαίνεις την καλύτερη απόδοση και άρα εξοικονομείς στο μέγιστο.
5. Αξιοποίησε το νυχτερινό ωράριο
Το καθημερινό πρόγραμμα καθαριότητας εκτός από πολύ κουραστική διαδικασία είναι και αρκετά πολυέξοδη. Επειδή, όμως, δεν μπορείς να την αποφύγεις, δες πως μπορείς να περιορίσεις τα περιττά έξοδα.  Γιατί να μην επωφελείσαι από το οικονομικότερο νυχτερινό ωράριο;