Κάποιες γεύσεις αλλάζουν. Υπάρχουν, όμως, και γεύσεις που όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένουν αναλλοίωτες. Είναι γεύσεις βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας, γεύσεις που τις έχουμε συνδυάσει με ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας. Και μία από αυτές τις γεύσεις είναι η φέτα. Η φέτα δεν είναι απλώς ένα τυρί. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας, της γαστρονομικής μας παράδοσης, αλλά και της καθημερινότητάς μας.

Δεν χρειάζεται να προετοιμάζουμε ένα γιορτινό τραπέζι για να συμπεριλάβουμε τη φέτα στο μενού. Τη φέτα Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ θα την απολαύσουμε την Κυριακή με τα μοσχομυριστά γεμιστά που θα βγάλουμε από τον φούρνο, θα την αναζητήσουμε το καλοκαίρι μαζί με ένα κομμάτι δροσερό καρπούζι, ενώ ένα «γενναίο» κομμάτι φέτας θα ολοκληρώσει την παρασκευή της αγαπημένης μας χωριάτικης σαλάτας.

Από το πιο απλό πιάτο μέχρι την πιο περίπλοκη κουζίνα, η φέτα είναι το μόνο ελληνικό προϊόν που ταιριάζει παντού: σε πίτες, σε σαλάτες, σε σνακ, αλλά και σε viral μακαρονάδες του Tik Tok.  Γιατί όσο κι αν αλλάζουν οι τάσεις στη γαστρονομία, η φέτα κρατά σταθερά την κυρίαρχη θέση που της αξίζει. Άλλωστε, είναι φτιαγμένη να ενώνει: Από τα βουνά της Ηπείρου ώς τα νησιά του Αιγαίου, είναι το κοινό σημείο σε κάθε τραπέζι.

Η φέτα της καρδιάς μας

Κι αν μιλάμε για μία φέτα που θα την αναγνωρίσουμε μόλις τη δοκιμάσουμε, τότε μιλάμε για τη φέτα Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ.

Η φέτα Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ παρασκευάζεται από 100% ελληνικό παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, με παράδοση και μεράκι που μετρά δεκαετίες. Και γι’ αυτό η αυθεντική της γεύση παραμένει η ίδια.

Είναι η φέτα που έβαζε η γιαγιά στη χορτόπιτα που μας ετοίμαζε τα καλοκαίρια στο χωριό, είναι η φέτα που μας έστελναν οι γονείς να αγοράσουμε, είναι η φέτα που συνοδεύει τους μεζέδες σε ταβέρνες και ουζερί, σε τραπέζια με φίλους γεμάτα φωνές, μυρωδιές και ιστορίες.

Είτε βρίσκεται σε δοχείο με άλμη, είτε σε αεροστεγή συσκευασία ή χύμα σε μεταλλικό δοχείο, η φέτα Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ διακρίνεται για την αυθεντική γεύση της, την κορυφαία της ποιότητα και τη διατήρηση των παραδοσιακών χαρακτηριστικών της. Και δεν χρειάζονται πολλά για να την απολαύσουμε. Ίσως λίγο λάδι και λίγη ρίγανη. Ή σκέτη, μαζί με μία φέτα φρεσκοψημένο ψωμί. Γιατί όσο κι αν αλλάζουν οι εποχές και ο κόσμος γύρω μας, κάποιες γεύσεις είναι σταθερές, είναι δικές μας και είναι αυθεντικές.