Της Γλυκερίας Κούτσικου – Πατούλια
Υλικά
1½ κιλό μοσχάρι μαλακό σε μπουκιές
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
½ ξυλάκι κανέλα
8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες και κομμένες
½ κούπα λάδι
8 φέτες κασέρι
1 πιπεριά Φλωρίνης για γαρνίρισμα άψητη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα ψήνετε τις πιπεριές. Όταν είναι έτοιμες, τις κλείνετε σε ένα μπόλ να μαλακώσει η φλούδα. Έτσι καθαρίζονται πιο εύκολα. Αφαιρείτε τα σπόρια και και τις κόβετε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε να κάψει το λάδι και σοτάρετε το κρέας να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια ρίχνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την κανέλα, αλατοπίπερο και ζεστό νερό και αφήνετε το κρέας να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του. Στο τέλος ρίχνετε το μαϊντανό.
Βουτυρώνετε καλά ένα πυρέξ και στρώνετε τις πιπεριές Φλωρίνης. Από πάνω απλώνετε το κρέας και μετά το σκεπάζετε με κασέρι. Γαρνίρετε με την πιπεριά. Ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
Σημείωση: Πρέπει να επιλέξετε χοντρόσαρκες πιπεριές για το ψήσιμο. Αν δεν βρείτε, χρησιμοποιήστε πιπεριές ψημένες σε βάζο.