Της Ελένης Πιτσιόρλα
Υλικά
600γρ. φιλέτο κοτόπουλο, σε λεπτές λωρίδες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100γρ. φέτα σκληρή ή χαλούμι, σε κυβάκια
2 κουτ. σούπας. μαύρη σταφίδα, μουσκεμένες σε νερό
1 κουτ. σούπας κύμινο (γεμάτη κουταλιά)
1½ κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
χυμό από ½ λεμόνι
3 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
1 κουταλάκι μέλι
1 φλιτζανάκι νερό ή λευκό κρασί
1 κοφτό κουταλάκι θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από ½ λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
Ρίχνετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ μαζί με το κοτόπουλο. Στη συνέχεια προσθέτετε το πιπέρι, το κύμινο και το κόλιανδρο και αφήνετε για μισή ώρα να μαριναριστεί.
Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι. Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε μέχρι να πάρει χρώμα και έπειτα προσθέτετε και το αλάτι.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ξίδι, το λεμόνι, το μέλι και το νερό ή το λευκό κρασί. Προσθέτετε τις σταφίδες στο κοτόπουλο και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτετε το μίγμα με το ξίδι. Μετά από 2-3 λεπτά το βγάζετε από το μάτι και προσθέτετε τη φέτα.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά.
Σημείωση: Μπορείτε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με σαλάτα από ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι, κρεμμυδάκι και πίτες για σουβλάκι.