Της Σπυριδούλας Καφούση

Υλικά
Για το παντεσπανι
6 αβγά
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
1½ φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Για τη γέμιση
800γρ. φράουλες
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα φρέσκο γάλα
400γρ. τυρί κρέμα

6 ζελατίνες μικρές

Για το γαρνίρισμα
Σαντιγί
½ κούπα μπισκότα τύπου Digestive, θρυμματισμένα
3-4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
7-8 φράουλες

Διαδικασία
Φτιάχνετε πρώτα το παντεσπάνι: Χωρίζετε τα αβγά και χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Εν τω μεταξύ έχετε κοσκινίσει το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτετε στο μίγμα των κρόκων εναλλάξ αλεύρι και μαρέγκα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τη βανίλια τη βάζετε στο τέλος.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί (20-30 εκ.), απλώνετε το μίγμα και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Κόβετε κομματάκια τις φράουλες σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη. Με το μηχάνημα του πουρέ τις λιώνετε και τις αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Στο μεταξύ μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να φουσκώσουν. Ζεσταίνετε καλά το γάλα και στύβετε τις ζελατίνες. Τις διαλύετε στο καυτό γάλα. Μετά προσθέτετε στον πουρέ το τυρί κρέμα και χτυπάτε με το μίξερ και χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέτετε τις διαλυμένες στο γάλα ζελατίνες και ξαναχτυπάτε.

Με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας κάνετε τρύπες σε όλο το παντεσπάνι και στη συνέχεια το περιχύνετε με το μίγμα. Το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Μπορείτε να το αφήσετε και όλο το βράδυ και να προσθέσετε τη σαντιγί το πρωί.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μπισκότα με το βούτυρο και σε ένα ταψάκι που έχετε βάλει χαρτί ψησίματος απλώνετε το μίγμα. Ψήνετε για περίπου 10 λεπτά.

Απλώνετε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα φράουλας, προσθέτετε το μίγμα με τα μπισκότα και διακοσμείτε το γλυκό με τις φράουλες.