Του Κωνσταντή Μπούκλη

Υλικά
450γρ. ψίχα αβοκάντο πολύ ώριμο (περίπου 2 μέτρια αβοκάντο)
115γρ. κακάο (1 συσκευασία)
80γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
350γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες σε σκόνη
2 κουτ. σούπας βούτυρο
½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζετε την ψίχα του αβοκάντο με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το ανακατεύετε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσέχετε να είναι πολύ ώριμα τα αβοκάντο, ώστε να μη σχηματιστούν σβόλοι κατά το χτύπημα.

Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα.

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα.

Τοποθετείτε το μίγμα σε ταψί, που έχετε καλύψει τη βάση του με χαρτί ψησίματος και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.