Της Λεμονιάς Σαμαντά
Υλικά
Για τη ζύμη
3 φλιτζάνια αλεύρι για πίτες
1φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
½ φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
Μια πρέζα αλάτι
Νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150γρ. ρύζι Καρολίνα
½ φλιτζάνι του καφέ λευκό κρασί
½ κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο μπαχάρι και λίγο κάρδαμο
αλάτι, πιπέρι
Λιωμένο φρέσκο βούτυρο για την επάλειψη
Βοδινό ζωμό για να τα περιχύσετε
Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Σε μια λεκανίτσα ρίχνετε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια λεία και ελαστική ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε στην άκρη για μισή ώρα.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά. Μόλις ο κιμάς ροδίσει, ρίχνετε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε το ρύζι , ανάλογο νερό και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε καλά και αφήνετε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Ετοιμάζετε την πίτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγετε 2-3 φύλλα για πίτα και τα χωρίζετε σε τετράγωνα 4×4εκ. Σε κάθε τετράγωνο βάζετε λίγη γέμιση και κλείνετε τις άκρες αντικριστά σε πουγγάκια (μποκτσάδες).
Τα τοποθετείτε κυκλικά σε λαδωμένο ταψί, τα ραντίζετε με το φρέσκο βούτυρο και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Όταν τα βγάλετε ζεστά από το φούρνο τα περιχύνετε με 4 κουτάλες ζωμό κρέατος και τα ξαναβάζετε στο φούρνο για να απορροφήσουν το ζωμό. Τα σερβίρετε ζεστά με λίγο γιαούρτι και ελάχιστο κόκκινο πιπέρι αν θέλετε.