Με τον όρο «Αλά Χασάπα», αναφερόμαστε στον τρόπο με τον οποίο ετοίμαζαν το κρέας οι χασαποταβέρνες. Έψηναν κομμάτια από διαφορετικά κρέατα με κρεμμύδια και ντομάτα, άλλοτε φούρνιζαν κομμάτια αρνιού με αλατοπίπερο και ελάχιστο λάδι, άλλοτε έφτιαχναν γιουβέτσι. Όλα, αλά χασάπα.
Δείτε περισσότερους ορισμούς και ορολογίες από το γράμμα «Α» του λεξικού κουζίνας του olivemagazine.gr ή αναζητήστε ό,τι θέλετε να μάθετε σε ολόκληρο το λεξικό μας.
Δείτε επίσης:
Αλάσκα: Φτιάχνουμε το αξεπέραστο γλυκό των ’60s στο σπίτι!